A Wizz Air 75 darab Airbus A321neo családba tartozó repülőgép kötelező érvényű megrendeléséről kötött szerződést az európai gyártóval.

A diszkont légitársaság eddig összesen 434-et rendelt az Airbus egyfolyosós típusának legnagyobb tagjából, a teljes A320-as típuscsaládot tekintve pedig 565-öt. A már átadott repülőgépeken túl pedig még több mint 350 darab neóra rendelkezik megrendeléssel.

„A mai bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti pozícióját, mint a legnagyobb A321neo családba tartozó üzemeltető Európában és a Közel-Keleten” – jelentette ki Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a közlés szerint.

A fapados légitársaság még 2022 szeptemberében jelentette be, hogy lehívja 75 darab A321neóra szóló meglévő opcióit, ezt hagyták most jóvá a részvényesek egy rendkívüli közgyűlésen, így a menedzsment aláírhatta a kötelező érvényű megrendelést a gyártóval.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air kizárólag Airbusokat üzemeltet, és jelenleg a 180 gépet meghaladó flottájának már több mint fele az új generációs hajtóművekkel felszerelt neo-sorozat példányaiból áll.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyártó közlése arra nem tért ki, hogy a megrendelés hogyan oszlik meg az A321neo különböző hatótávú változatai között, és azt sem közölték, hogy ezeket a példányokat mely években adják át, de a 2022 szeptemberi hírek 2028 és 29 közötti forgalomba állításról szóltak.