Folytatja a felkészülést az esetleg megállapodás nélkül bekövetkező Brexitre a brit fapados Easyjet. Ötszáznyolcvan pilótájának brit engedélyeit íratta át az osztrák leánycégén keresztül Ausztriába, emellett pedig újabb százharminckilenc repülőgépét is ide helyezi. 

Ausztriába megy a cég sok Airbus-gépe is (Fotó: AIRportal.hu)

Mivel fennáll a lehetősége, hogy az unióval kötendő megállapodás nélkül lép ki az Egyesült Királyság az EU-ból, további lépéseket tesz a brit Easyjet a következmények elkerüléséért – írja az ATW Online.

Ugyanis előfordulhat, hogy a brit szakszolgálati engedélyek érvényüket vesztik az unió területén, így pedig a diszkont légitársaság igen nehéz helyzetbe kerülne.

A felkészülés jegyében 580 pilótája brit szakszolgálati engedélyét átíratta Ausztriába, ahová további 139 repülőgépét is átlajstromozza a brit fapados.

Ismeretes, a Brexitre való felkészülés részeként az Easyjet osztrák leánycéget hozott létre, amely alá már betagozta 128 Airbus-gépét, így tehát a mostani lépéssel összesen csaknem 270 repülője lesz ausztriai lajstromban. Ez az Easyjet Europe végzi a kontinentális járathálózat üzemeltetését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pilóták szakszolgálati engedélyének áthelyezését pedig szeptemberben jelentette be a vállalat, a németországi bázisokon dolgozók ottani dokumentumokat kapnak, ezt az üzletrészt külön kezelik.

A jelenleg brit papírokkal rendelkező repülőszemélyzet jelentős része már most is az unió Egyesült Királyságon kívüli területén dolgozik. Az osztrák hatóság a brit testvérszervezettel együttműködve végezte a dokumentumok átvételét.

Az Easyjet közlése szerint utasainak épp fele az Egyesült Királyságon kívüli illetőségű, a a forgalmának 40 százaléka a megmaradó uniós országokon belül zajlik.