Alacsony sebességgel túlfutott a cseh Smartwings légitársaság QS 1903 számú járatát teljesítő Boeing 737-800-as repülőgép a csehországi Pardubice repülőterén. 

Az aviation-safety.net információi szerint a repülőgép a 27-es jelű futópályára hajtotta végre a leszállást, de túl későn, a pályaküszöbtől mintegy 950 méterre ért csak földet. A repülőgépnek így mindössze 1 550 métere maradt a lefékezésre a 2 500 méter hosszú futópályán.

A futópálya felülete vizes/nedves volt a korábban a reptér térségén áthaladó vihar miatt, melyet esőzés kísért.

A repülőgép nem tudott megállni a futópálya végéig és bár már alacsony sebességgel túlfutott és a pálya középvonalától picit jobbra eltérve legurult a szilárd burkolatú felületről. A Boeing 737-800-as a pálya végétől mindössze néhány méterre a fűben állt meg, az utasok normál utaslépcsőkön hagyták el a fedélzetet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatot a N624XA lajstromjelű, az amerikai Swift Air légitársaságtól bérelt repülőgép teljesítette. Arról nincs információ, hogy a repülőgépben keletkezett-e bármilyen kár az esemény során. A repülőgép 120 utassal a fedélzetén a görögországi Heraklionból érkezett a cseh reptérre.

A leszállásról készült videó: