Új biztonsági divíziót hoz létre a Boeing, miután a vállalat igazgatótanácsa belső vizsgálaton tekintette át a cég működési kultúráját és a döntéshozatali mechanizmusokat.

Az amerikai repülőgépgyártó lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Dennis Muilenburg elnök-vezérigazgató kezdeményezésére fél éven keresztül világította át az igazgatóság által felkért különleges testület a cég működését, amelynek végén több ajánlást is megfogalmazott. A szinte egyetlen és legfontosabb cél a biztonsági szint emelése volt.

Az új divízió a termékek és szolgáltatások biztonságával foglalkozik majd, és az e kérdésekkel kapcsolatos, ma a cég különböző szervezeti egységeinél működő feladatokat veszi át. A csapatot (a vélhetően magyar származású) Beth Pásztor vezeti, aki a termékek és szolgáltatások biztonságáért felelős alelnökként tevékenykedik 2016 óta.

Létrehozásával a Boeing a “biztonság az első” gondolkodásmódot szeretné erősíteni, feladatai között szerepel majd a termékek biztonsági elemeinek átvizsgálása a lehető legtöbb szempontból, de Beth Pásztor a cég balesetvizsgáló csapatának munkájára is rálátással bír. A testület megalakítása a második lépés volt a biztonság erősítésében, elsőként egy “Légiközlekedési Biztonsági Tanácsot” hoztak létre az igazgatóságon belül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing mindezek mellett a kereskedelmi és hadiipari megrendelőkkel együtt olyan tervezői programot is indít, amely a fejlesztések során felmerülő biztonsági kérdésekkel foglalkozik és a cég működésébe is beépítenek több, eddig nem létező eljárást és gyakorlatot, amely a biztonsági szint emelését szolgálja.

Muilenburg a közleményben amellett, hogy újra megismételte, számukra elsődleges a biztonság, azt is mondta, hogy azonnali hatállyal életbe léptették a testület javaslatait.