Öt új európai útvonalon indítja el járatait 2018. tavaszától a Lufthansa két nagy központi repülőteréről. Frankfurtból Santorinibe, Menorcára, Glasgowba és Kisinyovba indulnak járatok, Münchenből a madeirai Funchalba is repül a Lufthansa 2018 nyarán.

Fotó: AIRportal.hu

A Lufthansa jövő nyári turistajárataira már foglalhatók repülőjegyek. A program öt új vonzó európai célállomást tartalmaz. Akár tengerparti nyaralás, természetjárás vagy városnézés a céljuk, az utasok megbízhatóan eljuthatnak a kívánt helyre a Lufthansa menterendszerű járataival a 2018-as üdülési szezon heteiben.

Új úti célok Frankfurtból:

2018. március 31-től először indulnak járatok Frankfurtból Thirára/Santorinire (Görögország) minden szombaton. Thira, Santorini szigetének fővárosa, a legszebb görög városok egyike. A vulkánkráter peremére épül városból nyíló káprázatos panoráma már sok világjáró szívét rabul ejtette.

A spanyolországi Menorca szigete viszonylag csendesnek számít a nyüzsgő Baleár-szigetek között. Ez komoly vonzerő az idilli öblöket, gyönyörű strandokat, romantikus régi városkákat és az ősi idők titokzatos emlékeit értékelő látogatók körében. Menorca különösen a természet szerelmesei számára tartogat izgalmas látnivalókat. A Lufthansa 2018. április 28-tól veszi fel menetrendjébe Menorca szigetét, ahova szombatonként indít járatokat Frankfurtból.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa 2018. március 26-ától kezdődően egész évben, naponta repül Frankfurtból a skóciai Glasgowba. A mintegy 600 ezres lélekszámú Glasgow Skócia legnagyobb, illetve London és Birmingham után az Egyesült Királyság harmadik legnagyobb városa. A fiatalos kultúrájú Glasgow nem csupán a művészetek szerelmesei, hanem a természetjárók számára is vonzó úti cél, hiszen ideális kiindulópont Skócia vadregényes tájainak felfedezéséhez.

A Frankfurtból elérhető, új nyári célállomások körét Moldova fővárosa, Kisinyov (Chișinău) teszi teljessé, ahova a Lufthansa naponta indít majd járatokat. A 700 ezer lakosú Kisinyov Moldova legnépesebb városa. Fontos üzleti és kulturális központ, egyetemi város. A 2018. március 25-től induló napi járatok mind az üzleti utazók, mind pedig a turisták érdeklődésére számot tarthatnak.

Új úti célok Münchenből:

A virágok és az örök tavasz szigeteként is ismert Madeira 2018. március 31-től alig 4 óra alatt elérhető lesz Münchenből. A frankfurti menetrendet kiegészítő, új müncheni járatok szombatonként indulnak a bajor fővárosból Funchalba. A Portugáliához tartozó Madeira egész évben enyhe éghajlatának köszönhetően különösen a túrázók körében népszerű. Védett területei sok természeti csodát tartogatnak az idelátogatók számára.