4K felbontású kijelzők, kiváló képminőségű élő tévéműsorok, gyors mobileszköz-feltöltés, ülésekbe épített Bluetooth-kapcsolat, személyre szabott digitális szolgáltatások és rengeteg szórakoztató csatorna, köztük magyar tartalommal várja majd az Emirates 2024-ben forgalomba álló Airbus A350-eseinek utasait.

Az Emirates a francia közlekedési, légi- és űripari nagyvállalat, a Thales által kifejlesztett AVANT Up rendszerrel szereli fel a 2024-től forgalomba álló Airbus A350-es repülőgépeit.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a több mint 350 millió dolláros beruházás révén az 50 gépből álló A350-es flottát olyan új generációs, high-tech fedélzeti rendszerrel látják el, amelyek minden korábbit felülmúló filmes élményt és személyre szabott szórakozást nyújtanak.

A Thales AVANT Up rendszerében 4K felbontású Samsung QLED HDR kijelzőket alkalmaznak, amely 1 milliárd szín és színárnyalat megjelenítésére alkalmas. Ezen élvezhetik majd az utasok az ICE fedélzeti szórakoztató rendszer több mint 5000 csatornájának kínálatát, köztük magyar nyelvű filmeket és magyar előadók zenéit.

Forrás: Airbus

Az ICE-ban elérhetők élő televíziós adások, a legújabb mozifilmek, tévéműsorok és zenei slágerek, valamint a világ első fedélzeti bevásárlócsatornája, az Emirates RED is. A Thales technológiája lehetővé teszi majd, hogy az élő televíziós műsorokat is a lehető legnagyobb felbontásban nézhessék az utasok 10 kilométeres magasságban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új generációs rendszerben használt intelligens kijelző két Bluetooth-kapcsolatot és beépített Wi-Fi-t kínál az utasok számára, ezáltal több eszközt – telefonokat, táblagépeket, fejhallgatókat vagy akár játékvezérlőket – is párosíthatnak, emellett akár 60 wattos USB-C csatlakozást is támogat az okoseszközök gyorstöltéséhez.

Az Emirates számos új digitális szolgáltatást is tervez, amelyekkel az utasok személyre szabhatják a fedélzeti szórakoztató rendszer tartalmait, illetve megújul a felhasználói felület, így a látássérült utasok számára is elérhetővé válik.

De az újdonságok még nem érnek itt véget. Az Emirates az első légitársaság, amely a Thales Pulse szabadalmaztatott energiaoptimalizáló technológiáját használja majd, amely biztosítja, hogy a töltési teljesítményt ne befolyásolja, hogy hány felhasználó tölti egyidejűleg a készülékét.