A Budapest Airport csokorba szedte a diszkont légitársaságok 2019-es téli menetrendi újdonságait.

Ma, október 27-én hajnalban egy órával visszaállítottuk a mutatókat, kezdetét vette a téli időszámítás. Rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák, a légitársaságok pedig gondoskodnak arról, hogy az utazási kedv változatlan maradjon a hidegebb napokon is.

Az óraátállítás napjára rögtön két újdonsággal készült a Ryanair: a mai naptól heti négy alkalommal Tel Avivba, heti kétszer pedig a finn Lappeenranta városába repít el az ír diszkont légitársaság. A dél-finnországi Lappeenranta, amely most először szerepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elérhető járatok palettáján, kiemelten ajánlott úti cél a tél szerelmeseinek: rénszarvasfarm, sí-és jégkorcsolyapályák várják az oda látogatókat.

Forrás: Budapest Airport

A Ryanair a menetrendváltás utáni napokra is számos újdonsággal készül: október 28-tól a lengyelországi Poznan válik elérhetővé közvetlen járattal heti két alkalommal a magyar fővárosból. A következő napokban a melegebb éghajlatra vágyók örülhetnek, hiszen az ír légitársaság két portugál városba, Portóba és Lisszabonba indít járatokat október 29-én. Szintén a téli menetrend életbelépését követően indul a bordeaux-i, göteborgi, luxemburgi, odesszai és toulouse-i légijárat.

A Wizz Air is új városokkal köti össze Budapestet a téli menetrendben: október 30-tól heti két alkalommal Oroszország legrégebbi városába, Kazánba lehet elrepülni a magyar kötődésű légitársaság jóvoltából. A Volga-folyó menti tatár főváros az építészet és a kultúra kedvelőinek igazi gyöngyszem: leghíresebb látnivalója a Minden Vallás Temploma, de a gyönyörű városkép már önmagában is megér egy néhány napos kirándulást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Novemberre a Wizz Air még további egy új járattal készült a Magyarországról utazóknak: november 2-től az ukrán kereskedelmi központba, Odesszába lehet heti kétszer eljutni. November 8-tól továbbá Birminghambe indít járatot az angol Jet2.com légitársaság, decemberben pedig indul a Wizz Air edinburghi járata is. 2020 januárjában a Ryanair nyitja az új járatok sorát az ukrajnai Harkovval.

Az újdonságok mellett a légitársaságok járatsűrítésekkel is mozgalmasabbá teszik a hűvösebb évszakokat, amelyet az alábbi táblázatban foglalt össze a reptérüzemeltető:

Légitársaság Desztináció Járatok száma 2019 nyári menetrend Járatok száma 2019/20 téli menetrend
Austrian Airlines Bécs heti 17 heti 20
Eurowings Stuttgart heti 11 heti 18
Ryanair Edinburgh heti 3 heti 7
Ryanair Páfosz heti 2 heti 5
Ryanair Prága heti 6 heti 9
Wizz Air Dubai heti 3 heti 7
Wizz Air Tel Aviv heti 10 heti 14
Wizz Air Marosvásárhely heti 2 heti 7