AerSpace néven új prémium szolgáltatást vezet be az Aer Lingus egyes rövid távú járatain: a repülőgép első sorában ülőknek garantálják, hogy a középső ülés üresen marad, nagyobb teret biztosítva ezzel.

Az utasok igényeit figyelembe véve tervezte meg az Aer Lingus ezt az AerSpace nevű, az ír légitársaság közleménye szerint „Európában egyedülálló” (bár több cégnél is kínált) szolgáltatást, amely zökkenőmentesebb repülési élményt ígér azok számára, akik nagyobb helyet igényelnek a rövid távú utak során is, munkavégzés vagy pihenés céljából.

Ilyen lesz az AerSpace szolgáltatás (forrás: Aer Lingus)

Az AerSpace nevű szolgáltatásnak azonban nem az az egyetlen előnye, hogy üres marad a középső ülés.

Utazás előtt a reptéri biztonsági ellenőrzésnél a gyors sáv használatát, az elsőbbségi beszállást és a repülőtéri várók előnyeit is élvezhetik az utasok, repülés közben a fedélzeti ellátás bőségesebb lesz, valamint privát kézipoggyász-tárolót biztosítanak közvetlenül az első sor felett, ezenkívül egy 20 kilós feladott poggyászt is tartalmaz a jegy ára.

A szolgáltatással nagyobb rugalmasság is jár: a repülőjegyet ingyenesen lehet módosítani és visszatérítést is kaphatnak az utasok. A légitársaság hűségprogramjának, az Aer Clubnak a tagjai pótlólagos hűségpontokat gyűjthetnek az AerSpace igénybevételével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“Büszkék vagyunk arra, hogy az AerSpace-t azon utasok visszajelzéseit figyelembe véve terveztük meg, akik kényelmesebb utazásra vágytak rövid távú járatainkon is.” – nyilatkozta a légitársaság egyik képviselője.

A szolgáltatást szeptember 1-jétől lehet igénybe venni bizonyos útvonalakon, mint például London, Párizs, Manchester vagy Barcelona, amelyek a légitársaság legnépszerűbb útvonalai. A teljes lista megtekinthető az Aer Lingus honlapján.

Budapest egyelőre nem szerepel köztük, de nem kizárt, hogy a jövőben felkerül rá. Az egyirányú AerSpace-jegyek ára 129 eurótól kezdődik.

Forrás: Aer Lingus