A Budapest Airport a Kale Info Solutions felhőalapú Cargo Közösségi Rendszerének bevezetését kezdi meg áprilisban, ennek célja, hogy a légiáru-fuvarozási értéklánc valamennyi szereplője számára hatékonyabbá tegye az üzleti folyamatokat.

A csúcstechnológiás digitális megoldás bevezetésével újabb versenyelőnyt biztosít partnereinek a Budapest Airport – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a vállalat.

A rendszer egyetlen platformot biztosít a cargo-ökoszisztéma minden tagja számára a kommunikáció, valamint az áruszállítással kapcsolatos dokumentáció és feladatok lebonyolításához.

Az érdekelt felek továbbra is használhatják saját rendszereiket, a kiegészítő közösségi IT megoldás ezekhez kapcsolódik.

(Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

A Repülőtéri Cargo Közösségi Rendszernek köszönhetően megszűnhet a papír alapú adatrögzítés, helyette naprakész forgalmi adatokkal és kimutatásokkal, illetve folyamatmenedzsmenttel optimalizálhatják működésüket a felhasználók.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szolgáltatás nemcsak az üzleti szereplők tevékenységét, hanem a hatósági funkciókat is támogatja. Ennek köszönhetően átláthatóbbá válik a teljes ellátási lánc, a folyamatok pedig hatékonyabbak és fenntarthatóbbak lesznek.

A BUD Cargo látványos sikerének egyik katalizátora a tájékoztatás szerint az, hogy a fejlesztések a cargo üzletág érintettjeivel szoros együttműködésben történnek. A légikikötő üzemeltetője a Repülőtéri Cargo Közösségi Rendszer bevezetéséről is részletes egyeztetést folytatott az érdekeltekkel, majd ez alapján, meghívásos tenderen választotta ki a Kale Logistics európai leányvállalatát, a világszerte 46 repülőtéren hasonló rendszereket üzemeltető Kale Info Solutions Europe B.V.-t.

A BUD és a Kale áprilistól kezdi meg a rendszer bevezetését.

Amint korábban megírtuk, a Budapest Airport által kezelt légiáru mennyisége márciusban 23 720 tonna volt, 40,7 százalékkal több, mint 2023 márciusában, és meghaladva az eddig cargo szempontból legerősebb hónapnak számító novembert, amikor 22 206 tonna áru fordult meg a légikikötőben. Az idei első negyedévben pedig 61 940 tonna árut kezeltek a budapesti repülőtéren, 39,6 százalékkal többet, mint a tavalyi azonos időszakban.

A repülőtéren 2024 végéig az előrejelzések szerint akár 240 ezer tonna áru kezelése is megvalósulhat, ami újabb rekordot jelentene.