Március végétől Chris Dinsdale veszi át a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját Dr. Rolf Schnitzlertől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint.

Chris Dinsdale tapasztalt repülőtéri vezető, aki részletekbe menően ismeri a repülőtér működését. A szakember 2015 óta dolgozik a Budapest Airport Zrt-nél pénzügyi igazgatóként, illetve vezérigazgató-helyettesként. A cégnél nemcsak a pénzügyi, hanem a beszerzési, a jogi és az informatikai szakterületeket is felügyelte, és a RÜK Kft., a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalatának ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte. Így a közlemény szerint mélyreható és részletes ismeretekkel rendelkezik a repülőtérről és annak működéséről.

Ezért Chris Dinsdale a megfelelő személy arra, hogy felkészítse a repülőteret a légiközlekedés újraindulására és az újbóli növekedésre, amint azt a koronavírus-járvány lehetővé teszi – hangsúlyozzák.

Mielőtt csatlakozott a repülőtér-üzemeltetőhöz, Chris Dinsdale a Wildhorse Energy-nél dolgozott pénzügyi igazgatóként, illetve a KPMG Magyarországnál igazgatóként.

Chris Dinsdale, a Budapest Airport új vezérigazgatója. (Forrás: Budapest Airport – 2019)

Dr. Rolf Schnitzler 2019 augusztusától töltötte be a repülőtér-üzemeltető vezérigazgatói pozícióját. Kinevezése átmeneti időre szólt a tájékoztatás szerint. Mint hozzáteszik, vezetése alatt, az elmúlt hónapok kemény munkája eredményeként a vállalat közel 60 milliárd forintos beruházást hajtott végre, sikeresen kezelte a koronavírus okozta iparági válságot, és felkészült a forgalom jövőbeni újraindulására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke a közleményben méltatta Dr. Rolf Schnitzlernek erőfeszítéseit, hangsúlyozva, hogy a leköszönt vezető és Chris Dinsdale közös munkájának köszönhetően a Budapest Airportnak sikerült különösen jól átvészelnie a koronavírus-járvány okozta iparági válságot. „Az oltottság globális szintű növekedésével a légiközlekedési szektor a krízis fordulópontjához érkezett, a válságkezelésről mostantól a hangsúly az operatív fellendülésre és újbóli növekedésre helyeződik át, amelyet Chris Dinsdale vezetésével valósít meg a Budapest Airport” – mutat rá az igazgatósági elnök.