Újabb A380-asokat venne a portugál Hi Fly, amely 100 darabosra növelné flottája méretét.

A portugál székhelyű, de máltai leányvállalattal is rendelkező társaság tavaly akkor vált szélesebb körben ismerté, amikor megvették a Singapore Airlines egyik kivont A380-asát és ezzel a Hi Fly-é lett az első használt Superjumbo.

A korallzátonyok védelmére felhívó festéssel rendelkező A380-as a társaság vezérigazgatója, Paulo Mirpuri korábbi közlése szerint egész nyáron repülni fog, ugyanis a menetrendi időszak teljes hosszára találtak rá bérlőt. A gépet egyebek közt a Norwegian használja.

Forrás: Hifly

Most a vezérigazgató az ATW Online-nak azt mondta, az igények alapján további A380-asokat szeretnének vásárolni, akár 2-3 újabb példány is érkezhet majd a flottába 2020-ban. Hozzátette azonban, ennél is több ekkora gépre lenne szükségük.

Használt darabból biztos nem lesz hiány, a Qatar Airways már korábban jelezte, hogy a lízingperiódus lezárulta után kivezeti a flottából az A380-asokat. Mirpuri viszont alig várja őket, szerinte a típus meghaladja korát és néhány éven belül nagy lehet rá a kereslet, ahogy egyre zsúfoltabbak lesznek a repterek és egyre több lesz az utazó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A flottamérettel kapcsolatban Mirpuri azt is elmondta, csak idén 5 használt géppel bővül a flotta, amelynek mérete 10 év múlva 100 darabos lehet. Adatbázisok szerint a cég jelenleg mintegy 30 gépet birtokol, többségében A340-eseket.