Újabb két Airbus A380-asát költözteti Frankfurtból Münchenbe a Lufthansa, ezzel hétre nő a bajor fővárosban állomásoztatott Superjumbók száma, és Bostonba is teljesítenek majd velük járatokat.

A Lufthansa honlapján megjelent közlemény szerint a 2020-as nyári menetrendi időszak kezdetén, azaz március végén repülik át új bázisukra a két Airbus A380-ast, ezzel teljesen kiegyenlített lesz az óriásgépek elosztása, hét-hét darab lesz Frankfurtban és Münchenben is.

A bővítéssel Münhcenben ötre nő az A380-assal teljesített útvonalak száma: jövőre már Bostonba is közlekedik majd a Superjumbo az A340-600-asok mellett, San Franciscóba pedig már egész évben a világ legnagyobb utasszállítójával lehet majd eljutni. Ezek mellett Los Angeles, Peking és Sanghaj repülőtereire járnak jövőre (is) Münchenből az A380-asok.

Harry Hohmeister, a Lufthansa igazgatóságának tagja azzal indokolta a lépést, hogy a müncheni bázison rendkívül sikeres a típus üzemelése, mivel jó minőséget tud biztosítani, az utasok nagyon szeretik, és a költségek is megfelelő szinten vannak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa először a 2018-as nyári menetrendi időszaktól irányított át a frankfurti bázisáról Münchenbe öt darab A380-ast. Carsten Spohr vezérigazgató már tavaly év végen belengette, hogy újabb két Superjumbo kerülhet Münchenbe, mivel a frankfurti repülőtér kapacitáshiánnyal küszködik.

A Lufthansa 2010-óta használ A380-asokat, jelenleg 14 darab szolgál a német légitársaság flottájában. A cég azonban már bejelentette, hogy az újabb gépek és típusok érkezésével csökkenteni fogja a flotta változatosságát, és ezen felül a Superjumbók számát is. A légitársasági csoport márciusban jelentette be, hogy húsz Boeing 787-9 és még húsz Airbus A350-900 új generációs szélestörzsű repülőgépet rendelt, és ezzel együtt eladja hat darab A380-asát, amelyek 2022 és 2023 között távoznak a flottából.