Decembertől az eddig bejelentetteken felül 7-7 további norvég és olasz belföldi útvonalat nyit a Wizz Air, és bázist nyit Trondheimben, valamint Bariban.

A Wizz Air második norvég bázisát nyitja meg Trondheimben, a városban egy Airbus A321-est állomásoztat majd a társaság.

Az NRK közszolgálati csatorna tudósítása szerint Váradi József vezérigazgató azzal indokolta a lépést, hogy a piac nagyon jól reagált az első norvég belföldi járatokra.

Fotó: AIRportal.hu

Trondheimből a társaság három új útvonalon kezd el repülni, a gépek december 17-étől közlekednek Stavanger, Tromsø és Bodø városa felé. Két utóbbi város között szintén indul új járat, emellett Tromsø és Stavanger is kap légi összeköttetést, Oslóból Ålesund és Bodø válik elérhetővé a fapados cég járataival.

Ezzel a bővítéssel 11-re emelkedett a Wizz Air norvég belföldi járatainak száma.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég honlapján elérhető tájékoztatás szerint Olaszországban is fejlesztést hajtanak végre, Puglia tartomány székhelyén, Bariban nyitja meg 38. bázisát a Wizz Air, a társaság egy Airbus A321-est telepít a dél-olasz város repülőterére.

Decembertől három újabb olasz belföldi járat indul innen, Bolognába, Torinóba és Veronába is repülnek majd, Bari és Milánó között heti hét helyett pedig 11 járat közlekedik. A frissen megnyitott milánói bázisról Nápolyba, Brindisibe, Lamezia Termébe indulnak járatok, továbbá Cataniából Veronába is lehet majd repülni.

A Wizz Air októberben jelentette be, hogy norvég belföldi járatokat indít az oslói bázisról. Olaszországban idén Milánóban és Cataniában nyitott új bázist, és ezzel számos belföldi járatot a magyar diszkont cég.