Másfél évvel ezelőtt teljes megrökönyödés mellett számolunk be arról az idős kínai utasról, aki aprópénzt dobott egy gép hajtóművébe, hogy szerencsét hozzon. Nem gondoltunk, hogy ez újra előfordulhat. De előfordult.

Az Airlive cikke szerint szintén Kínában történt az eset a Lucky Air 9960-as járatával. Az Angingből Kunmingbe repülni próbáló B-300K lajtromú, két hónapos Airbus A320neo bal oldali hajtóműve mellett két pénzérmét talált az egyik karbantartó.

Szerencsére gyanút fogtak, és a fedélzeten kérdőre vonták az utasokat. Egy 28 éves, Lu nevű férfi jelentkezett, aki elmondta, azért dobta a pénzérméket a hajtóműbe, hogy szerencsét hozzon neki utazása során. Azt nem tudni, hogy a légitársaság nevének volt-e köze az akcióhoz.

A kép illusztráció, a Lucky Air egy régebbi A320-asát ábrázolja. Fotó: Lucky Air

Mindenesetre a járatot a légitársaság törölte, mivel az Airbus hajtóművét át kellett vizsgálni és ki kellett szedni belőle a bedobált aprót. A járaton 161 utas utazott volna, őket átfoglalták a másnapi járatra. A légitársaság közölte, a járattörlés 21 ezer dollárjába került és jogi lépéseket fontolgatnak a férfi ellen.

A Shanghaiist kínai lap szerint ez legalább a negyedik hasonló eset, ebből kettő a Lucky Air járatával történt. Ezek után a légitársaság helyében elgondolkodnánk a névváltáson.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.