A világ legnépesebb országában lassan megszokás lesz, hogy babonás utasok miatt törölnek egy-egy járatot. Most újra egy szerencsét kívánó kínai dobált pénzérméket egy Airbus hajtóművébe.

Az esetről a Newsweek számolt be, miután az ügyben érintett GX Airlines a Weibón hívta fel az utasok figyelmét, hogy a hajtómű nem szerencsekerék.

Forrás: Weibo

Az eset még április 16-án történt, a légitársaság Airbus A320-asa az ország keleti részében fekvő Vejfangból (Weifang) a dél-keleten lévő Kujlinbe (Guilin) tartott volna. Az utasok már beszálltak, amikor a földi kiszolgáló szakemberei a gép indulás előtti átvizsgálásakor pénzérméket találtak a hajtómű alatt, némelyikük piros papírba volt csomagolva.

Mint kiderült, az egyik utas dobta oda őket, hogy szerencsét hozzon neki az út során, ám a rendőrök őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellene.

Elmondása szerint hat érmét dobált el, az ellenőrök mindet megtalálták, a légitársaság ennek ellenére úgy döntött, hogy az utasok biztonsága érdekében törli a járatot, és átvizsgálják a gépet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Először 2017-ben számoltunk be arról, hogy egy utas szintén pénzdobálással akart szerencsét hozni magára egy járat előtt, de a járvány előtt, 2019-ben is akadt egy ilyen ember, rá később 5 millió forintnak megfelelő pénzbírságot róttak ki.