2016. júliusában 59%-kal többen mint tavaly, mintegy 37 020-an fordultak meg a legnagyobb magyarországi regionális repülőtéren, a Debrecen Airporton.

Az első hét hónapos utasforgalom 86%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát.

Ez az eredmény a tervezett utasforgalommal összhangban áll és egyértelműen köszönhető az új Wizzair bázissal kapcsolatos desztináció és kapacitásbővülésnek, a Lufthansa müncheni menetrend szerinti járatainak valamint a nyári chartereknek is.

Az új járatokkal nap mint nap jelentősen fejlődik a beutazó turizmus Nyugat-Európából és hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez, új munkahelyeket teremtve mind Debrecenben, mind a kelet-magyarországi és határontúli régiókban egyaránt – a repülőtér üzemeltetőjének közlése szerint.

Nyári charterjáratok a Török Riviérára, Korfura, Krétára, Zakynthosra és a bolgár Napospartra, Burgaszba is közvetlen járattal hetente indulnak a Debrecen Airportról. A régióból szinte minden nyaralni és repülni vágyó utasunk igényének meg tudunk felelni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanakkor amint arról korábban beszámoltunk, a Wizz Air foglalási rendszeréből augusztustól eltűnt a Debrecen – Brüsszel (CRL) járat, mely december 18-tól hetente két alkalommal, hétfőnként és péntekenként közlekedett. Az utolsó brüsszeli járat július 29-én érkezett meg Debrecenbe.

A brüsszeli járat felfüggesztését követően nem sokkal pedig a Debrecen – Malmö járatot is törölte a menetrendjéből a Wizz Air.

Így a korábbi hatról négy útvonalra csökkent a debreceni bázisról elérhető célállomások száma: London-Luton, Eindhoven, Bergamo mellett Párizs-Beauvais maradt a menetrendben.