Felavatta legújabb A350-900-as repülőgépét a Lufthansa, ezen debütált a légitársaság újfajta, a Philippine Airlines-tól örökölt üzleti osztálya. 

München városának új nagykövete van, ugyanis az eseményen kiderült, a város nevét kapta a repülőgép. A D-AIVC lajstromjelű Airbus A350-900-ast Markus Söder bajor miniszterelnök “keresztelte meg” a müncheni repülőtéren. 

Ez az első repülőgép a Lufthansa flottájában, amelyen a megújult üzleti osztály előnyeit élvezhetik az utasok.

A Lufthansa eddigi A350-eseihez képest a leginkább szembetűnő változás az, hogy
a business-üléseket a megszokott, enyhén halszálkás 2-2-2-es helyett 1-2-1-es elrendezésben helyezték el, így minden ülésről közvetlenül kiléphetnek az utasok a folyosóra.

A Thompson Aero által gyártott Vantage XL ülések könnyen és gyorsan átalakíthatók két méter hosszú ággyá, valamint több tárolórekeszt is kínálnak, ráadásul az utasoknak a váll környékén is tágasabb hely jut.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a Lufthansa közleménye nem tér ki rá, az Executive Traveller cikke emlékeztet arra, hogy ezt az elrendezésű üzleti osztályt a Philippine Airlines-tól örökölte a légitársaság, ugyanis a bemutatott gép az egyike Fülöp-szigeteki légitársaság által visszaadott, majd a német cég által lízingbe vett a négy A350-esnek.

Természetesen az üléshuzatokat és egyéb dizájnelemeket a saját arculatának megfelelően cserélte és frissítette a német légitársaság. (Forrás: Lufthansa)

A most bemutatott üzleti osztály csak a kezdete a Lufthansa fedélzeti megújulásának, a légitársaság jövőre minden utazási osztályán (turista, prémium turista, üzleti és első osztály) új csúcstermék debütál, amely a légitársaság ígérete szerint páratlan lesz a piacon. 

Ezzel az A350-essel elsőként a München és Montreal, Toronto, illetve Vancouver közötti útvonalakon találkozhatnak a Lufthansa utasai.

Az D-AIVC lajstromjelű Airbus a hatodik repülőgép az elmúlt évtizedek során, amely München városának nevét viseli. A légitársaság 1960. október 11-én nevezte el először a flotta egy tagját, egy Boeing 707-est a bajor fővárosról. Az ötödik ilyen légijármű a D-AIMB lajstromjelű Airbus A380 volt, amely 2010-ben kapta meg ezt a nevet, azonban már nem része a Lufthansa flottájának.

Forrás: Lufthansa