Péntek 0 órától újra közlekedhetnek a polgári utasszállító járatok az Egyesült Királyság és Szlovákia között.

A szlovák kormány december 25-től feloldotta az Egyesült Királyságból az országba közlekedő utasszállító járatok tilalmát, a légiközlekedés mindkét irányban újraindulhat. A pozsonyi ujszo.com portál értesülését Martin Klus szlovák külügyi államtitkár és Ivan Rudolf, a közlekedési minisztérium szóvivője is megerősítette.

A pozsonyi repülőtér weboldala szerint a Wizz Air már ma, december 25-én pénteken közlekedtet egy járatot London-Lutonból, a Ryanair pedig december 27-én vasárnap London-Stanstedről és Manchesterből is repül Pozsonyba. A Wizz Air Kassára december 26-án szombaton is kínál járatot.

Forrás: bts.aero

A korlátozást a hét elején rendelték el a Londonban és Dél-Angliában felfedezett új, gyorsabban terjedő koronavírus-változat miatt több európai országban, de Franciaország, Belgium és Hollandia bizonyos feltételek mellett már lazított.

Amint korábban megírtuk, vasárnap reggeltől elsőként Hollandia állította le az Egyesült Királyságból érkező utasszállító járatok fogadását, a nap folyamán több európai ország is hasonló korlátozásokat léptetett életbe. A magyar kormány 2020. december 22., kedd 0 órától tiltotta meg az Egyesült Királyság területéről induló utasszállító járatok leszállását Magyarországon, amely akár február 8-ig is tarthat. Hazánkban egyelőre nincs hír feloldási szándékról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a magyar szabályok nem tiltják Magyarországról a kiutazást az Egyesült Királyságba, több légitársaság mindkét irányba közlekedő járatait törölte. Az Easyjet ezzel szemben a Budapestről London-Gatwickre induló járatait december 23-án és 24-én is teljesítette, a repülőgépeket üresen repülték Ferihegyre, majd utasokkal vissza.