A karácsonyi időszakban várható nagyobb forgalom miatt ismét fogadnak utasokat a Liszt Ferenc-reptér ősszel lezárt területei.

A budapesti légikikötő üzemeltetője azt közölte lapunkkal, hogy a várható utasforgalom-növekedés miatt december 18. és 2021. január 4. között újra megnyitják a 2A terminál utasfelvételi csarnokát és utasbiztonsági ellenőrzési pontjait is, amelyeket még ősszel zártak be.

Forrás: Budapest Airport

A schengeni övezetből érkezők újra használhatják az 1-es utasmólót, itt történik az okmány- és egészségügyi ellenőrzésük, ezen felül ismét teljes terjedelmében használható lesz a B utasmóló is.

Az útlevél-ellenőrző kapuk előtti csarnok és az útlevélkezelés változatlanul működik.

A repülőtér felhívta a figyelmet, hogy az országba történő belépésről a vonatkozó rendeletekben meghatározott feltételek alapján a helyszínen hatósági személy hoz döntést, az okmányok ellenőrzését és az adatfelvételt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) végzi.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mivel az országba történő belépés előtt az utasok részletes kikérdezése és adatfelvétel zajlik, az okmányellenőrzés a korábbinál több időt vesz igénybe.