A Budapest Airport az újbóli forgalomcsökkenésre tekintettel a 2-es terminál több utasforgalmi területét lezárja a napokban bejelentett költségcsökkentési intézkedések részeként.

A reptérüzemeltető lapunkhoz eljuttatott közleményében arról tájékoztat, hogy
lezárja a forgalom elől a diszkont járatok számára nyáron átadott 1. móló utasforgalmi területeit, a 2A terminál utasfelvételi csarnokát és érkezési szintjét, valamint a B móló indulási szintjének egy részét.

Az induló utasok az utasfelvételt és a poggyászfeladást a 2B oldalon tudják elvégezni. A tranzitterületen a 2A és 2B terminál (a fent felsorolt kivételekkel) és a Skycourt utasforgalmi területei nyitva maradnak. Az érkező utasok a 2B terminálon tudják elhagyni a repülőteret.

Forrás: Budapest Airport

A közlés felhívja a figyelmet arra, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átszállásra – a hatóságok által kidolgozott eljárásrend betartása mellett – továbbra is van lehetőség. A repülőjáratok közötti átszállás légitársaságok közötti váltás esetén szintén biztosított, ugyanakkor a Budapest Airport arra kéri az érintetteket: utazás előtt győződjenek meg arról, hogy a továbbutazásra foglalt járatot nem törölték. Ha a légitársaság az adott járatot törli, az utasnak a repülőtér tranzitterületén kell elutazásáig várakoznia.

Amint korábban megírtuk, a kormány által szeptember 1-től bevezetett utazási korlátozások tükrében, a Budapest Airport várakozásai szerint az idei éves utasszám az eredeti terv maximum egyharmada, legfeljebb 5,5 millió utas lehet, az üzemeltető csökkenti a beruházások számát és redukálja a költségeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.