Bergen, Nizza, Eilat – három Budapestről közvetlenül elérhető úti cél, ahová érdemes lehet elmenni májusig, hiszen ezek a járatok hamarosan kikerülnek a diszkont légitársaságok menetrendjéből. De miért is utazz ezekre a helyekre, és mennyiből úszhatod meg a repjegyet? Cikkünkből kiderül.

Bergen

A Wizz Air már csak áprilisban és májusban repüli az útvonalat – addig is érdemes kihasználni a lehetőséget, és elutazni Norvégia második legnagyobb városába, amely festői szépsége mellett nagyon sok programlehetőséget kínál. A Floyen-hegyi felvonó, az Ulriken-hegy, a városközpontban található halpiac, a bergeni akvárium és nem utolsó sorban a Bergenből induló fjordtúrák mind-mind maradandó élményt fognak nyújtani.

Bergen nem olcsó hely, a numbeo.com 2019-es megélhetési költségek indexe (Cost of Living Index) listáján a 11. helyet foglalja el közvetlenül New York után, de legalább a repülőjegy árán spórolhatunk, hiszen április 3. és 7. között 14 900 forintért elrepülhetünk ide egy hosszú hétvégére (Wizz Discount Clubbal 9100 forintért). A járatok szerdán és vasárnap közlekednek.

Már ezért a kilátásért is megéri Bergenbe utazni (Forrás: Pixabay)

Nizza

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air menetrendjéből október végén kikerülnek a nizzai járatok. Nizza, amit a francia riviéra fővárosának is neveznek a Földközi-tenger partján fekszik, ezért tökéletes célpont, ha a tenger közelébe szeretnénk utazni, egy picit melegebb helyre. Ha áprilisban-májusban utazunk, akkor még a tömeget is elkerülhetjük, mert leginkább nyáron népszerű.

Egy nizzai utazással két legyet üthetünk egy csapásra: a várostól 20 kilométerre található Monacóba könnyen átugorhatunk a 100-as busszal, amelyre a vonaljegy csupán 1.5 euróba kerül.

A Wizz Airnél április 12. és 17. között a repülőjegy 21 600 forint  (Wizz Discount Clubbal 15 800 Ft), öt nap pedig elég lesz arra, hogy az Azúr-part egy részét felfedezzük.

Eilat

A Vörös-kanyon fentről is lélegzetelállító

A dél-izraeli városba márciusban még a Ryanair és Wizz Air is üzemelteti a járatait, azonban áprilistól mindkettő megszűnik, és a Wizz Airnél nem is fog visszatérni ősszel, a Ryanairnél még nem tudni, mert nem érhető el a téli menetrendje.

Eilat nagyon jó választás, ha a télből a nyárba szeretnénk utazni, hiszen a leghidegebb hónapokban is 20 fok körüli a nappali hőmérséklet.

A város egyik leghíresebb látnivalója a Delfin-part (Dolphin Reef), ahol közvetlen közelről lehetünk szemtanúi a delfinek etetésének és idomításának. Ha Eilatba látogatunk, akkor a város közelében található Vörös-kanyonba és a Timna Nemzeti Parkba is érdemes elmenni, de akár Egyiptomba vagy Jordániába is átugorhatunk.

A Ryanairnél március 27. és 30. között a repülőjegy 16 600 forintba kerül, így a legutolsó járattal utazhatunk vissza Budapestre.

Eilatról és környékéről korábbi cikkünkben bővebben is írtunk.