Üzbegisztánba nyithat járatot a Wizz Air, legalábbis erről folytatott egyeztetést a Navoiy régióból Magyarországra látogató delegáció Váradi Józseffel, a low-cost légitársaság vezérigazgatójával – számolt be üzbég médiaértesülésekre hivatkozva a Trend News Agency.

A Navoiy régió delegációja azzal a céllal látogatott Magyarországra, hogy megalapozzák a két ország közötti erős gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, valamint magyar befektetéseket vonzzanak a régióba.

Az üzbég delegáció találkozott a Wizz Air vezérigazgatójával, Váradi Józseffel. A találkozón bemutatták Navoiy nemzetközi repülőterét, az üzbegisztáni turizmusban rejlő lehetőségeket, valamint
megvitatták egy Budapest – Navoiy – Budapest közvetlen járat megnyitásának gazdasági lehetőségeit.

A repülőtérre jelenleg az Uzbekistan Airways és az orosz Red Wings teljesít járatokat.

A légitársaság megkeresésünkre a hírrel kapcsolatban az alábbi hivatalos közlést juttatta el az AIRportalnak: 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

 

„A Wizz Air nem kíván pletykákra vagy spekulációkra reagálni, de azt megerősíthetjük, hogy a Wizz Air folyamatosan érdeklődik olyan új piacok iránt, amelyek képesek megfelelni a légitársaság erőteljes növekedésének. Európa-szerte folyamatosan tárgyalunk számos potenciális partnerrel, hogy a lehető legtöbb utas számára minőségi szolgáltatásokat és valóban megfizethető árakat tudjunk kínálni.”

Fotó: AIRportal.hu