Konszenzusra jutott az EVA Air és a cég légiutaskísérőit képviselő Taoyuan Flight Attendants Union (TFAU) szakszervezet, július 6-án megegyeztek a felek a június 20 óta tartó sztrájk befejezéséről. A munkabeszüntetés, 100 millió amerikai dolláros kiesést okozott a légitársaságnak és a leghosszabb volt Tajvan történetében.

A sztrájk a megállapodás szerint hivatalosan július 9-én nulla órától ér véget. Az EVA Air fokozatosan állítja vissza a menetrend szerinti üzemelését a következő időszakban, de előfordulhat, hogy a cégnek még július végén és augusztusban is módosításokat kell végrehajtania a menetrendjében.

A TFAU előzetes értesítés nélkül kezdett sztrájkba az EVA Air közleménye szerint, a több mint 2 hétig tartó sztrájk ideje alatt háromszáz ezer utast érintett az akció.

A társaság egyetértve az ország közlekedési minisztériumával azt sürgette, hogy a légiközlekedésben kötelező legyen előre bejelenteni a munkabeszüntetési akciókat. Az EVA Air továbbá szorgalmazza, hogy a kormány szabályozza a külső szakszervezetek működését, mert az elmúlt három évben ezek három alakalommal szerveztek olyan akciókat, amely széles körben megbénította a közlekedést és utasok ezreinek okozott kellemetlenségeket, valamint számottevő károkat a helyi gazdaságnak.

A légitársaság kifejezte köszönetét azoknak a munkavállalóinak, akik nem léptek sztrájkba és megfeszített munkájukkal próbálták segíteni az utasok kiszolgálását és fenntartani a cég működését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu