A nyári menetrend kezdetétől újra napi rendszerességgel köti össze a párizsi Charles de Gaulle (CDG) repülőteret Budapesttel az Air France, áprilistól már az Easyjet is repül heti kétszer az útvonalon.

Az Air France foglalási rendszere szerint a Párizs és Budapest közötti járatok már március 2-től újra közlekednek, de eleinte ezeket a HOP! leányvállalat Embraer E-190-esei teljesítik, és csak heti három alkalommal.

Március 28-tól, a nyári menetrend kezdetétől azonban visszaállítja napi járatait az Air France, ezeket már Airbus A320-as családba tartozó gépekkel repülik.

Fotó: AIRportal.hu

A foglalási rendszer adatai szerint a Charles de Gaulle-repülőtér és Budapest közötti útvonalon április 2-től az Easyjet is beindítja járatait. A diszkont légitársaság hetente két alkalommal, péntekenként és vasárnaponként repül majd a két főváros között.

Az Air France-KLM csoporthoz tartozó holland KLM a téli időszakban, a járvány második hulláma alatt is fenntartotta heti 13-14 járatát Amszterdam és Budapest között, ezek a nyári menetrend kezdetétől továbbra is közlekednek, a hét minden napján két alkalommal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaságok folyamatosan töltik fel tervezett nyári menetrendjeiket, az újraindulások dátuma és a tervezett heti járatszám azonban a járványhelyzet, a kereslet és az egyes országokban érvényben lévő utazási korlátozások függvényében bármikor változhat, akár utolsó pillanatban is előfordulhatnak járattörlések.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyári menetrendjével kapcsolatos összes hírünk itt érhető el.