Ugyanannyi repülőgéppel üzemel majd a most következő téli menetrend idején a Ryanair a frankfurti fő légikikötőben, mint az előző téli időszakban. Az eddig hangoztatott bővülés helyett az ír fapados magyarázata szerint a szezonalitás miatt vesznek vissza a mostani nyári kapacitásokból.

Ahogy a múlt téli menetrendben, úgy a most következőben is csak hét repülőgépet állomásoztat majd a Frankfurti Nemzetközi Repülőtéren a Ryanair – írja az aerotelegraph.com portál a cég dolgozóinak írt belső levélre hivatkozva.

Ez azt jelenti, hogy az idei nyári időszakra tíz gépesre növelt frankfurti flottából három 737-est máshová helyeznek át, vagy leállítanak.

Illusztráció (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Arról egyelőre nem tudni, hogy ennek következtében mely járatok nem lesznek elérhetők október végétől.

Korábban jelentős bővítés ígéretével nyitotta meg itteni bázisát az ír fapados óriás. Az összefoglaló szerint tavaly ősszel David O’Brien azt nyilatkozta, hogy akár húsz 737-esüket is el tudnák itt képzelni, és az idei nyáron tizenkét gépet akartak állomásoztatni Frankfurtban, bár ebből végül csak tíz lett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelek szerint tehát mégsem folytatja a légitársaság a tavaly megkezdett nagy bővülést a német város repterén.

A belső levél szerint a visszafogást a szokásos szezonális hatással indokolja a vezetőség, azaz hogy télen kevesebben repülnek. Ez teljesen megszokott gyakorlat a légitársaságok, azon belül főleg a fapadosok és konkrétan a Ryanair esetében is.

A dokumentumban az is szerepel, hogy várakozásuk szerint a jövőben folytatják a bővülést, amint a kapacitás rendelkezésre áll, ez viszont arra utal, hogy máshol most nagyobb szükségét látják a repülőgépeknek, vagy a pilótáknak.