Augusztus 3-tól szerdánként és vasárnaponként közlekedő heti két járattal új nyári útvonalat indít Budapest és Várna között a Wizz Air. Augusztus 2-tól kezdődően a Wizz Air heti három járatot működtet Budapest és Palma de Mallorca között, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként, valamint heti két járatot a legújabb nyári WIZZ úticélra, Ibizára.

Az első gép ezen a szombaton indul majd Budapestről Ibizára lenyűgözően nagy foglalási számmal, 214 utassal a fedélzetén, augusztustól pedig már heti két járattal működik majd az útvonal, keddenként és vasárnaponként.

Legújabb szolgáltatásával együtt a Wizz Air Budapestről jelenleg 51 útvonalat kínál 22 országba, ezzel a régió legszélesebb és legváltozatosabb alacsony viteldíjas hálózatát kínálja hazánkban.

2016-ban a Wizz Air már összesen 11 új útvonalat jelentett be és indít el Budapestről Nizza, Baden-Baden, Reykjavík, Liverpool, Ibiza, Várna, Bukarest, Szófia, Porto, Fuerteventura és Lanzarote célállomásokra.

Budapesten bővülés, Debrecenben csökkenés

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air foglalási rendszeréből augusztustól viszont eltűnt a Debrecen – Brüsszel (CRL) járat, mely december 18-tól hetente két alkalommal, hétfőnként és péntekenként közlekedett. Az utolsó brüsszeli járat július 29-én érkezik meg Debrecenbe.

Lapunk megkérdezte a légitársaságot a járat megszűnéséről, kérdésünkre az alábbi választ kaptuk:

A Wizz Air folyamatosan figyeli az útvonalak teljesítményét, hogy a legnépszerűbb célállomásokra a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudjuk kínálni. A Debrecen – Brüsszel Charleroi útvonalat a következő szezonra, július 29-től felfüggesztjük, hogy a kapacitást a WIZZ hálózatának más, nagyobb keresletű útvonalaira tudjuk áthelyezni.

A Wizz Debrecen – Párizs Beauvais járata, mely szerdán és vasárnap közlekedett december 18-tól, augusztustól hétfőnként és péntekenként szállítja majd az utasokat.

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)