Átszállási lehetőséget kínál mától utasainak az easyJet a London melletti Gatwick repülőtéren. Az angol diszkont légitársaság utasai nem csak az easyJet saját hálózatán belül, hanem a Norwegian és a kanadai Westjet légitársaság hosszútávú járataira is foglalhatnak egy repülőjegyen és szállhatnak át kockázatmentesen a Worldwide by easyJet szolgáltatásnak köszönhetően.

A légitársaság közlése szerint az új szolgáltatásnak köszönhetően egy 70 milliós piac felé nyit az easyJet.

A WestJet és Norwegian légitársaságokkal megkötött együttműködésnek köszönhetően a légitársaság utasai egyszerűen foglalhatnak helyeket a partnerek hosszú távú járataira Észak- és Dél-Amerika, valamint a Távol-Kelet irányába.

Forrás: easyJet

Az utasok a GatwickConnects szolgáltatás igénybevételével szállhatnak át a partnerek járataira, azonban ezt a szolgáltatást és a két repülőjegyet nem kell külön-külön megvásárolniuk, hanem egy repülőjegyen, egy fizetési tranzakcióval bonyolíthatják mostantól.

A Worldwide by easyJet szolgáltatás az angol diszkont légitársaság saját hálózatán belüli átszállást is lehetővé teszi az utasoknak Gatwicken, és a cég azt ígéri, hogy hamarosan más nagy forgalmú easyJet repterekre is – például Milánó – Malpensa, Genf, Amszterdam, Párizs – Charles De Gaulle és Barcelona – kiterjesztik a lehetőséget.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság közleménye szerint további lgitársaságokkal folytatnak előre haladott tárgyalásokat a Worldwide by easyJet szolgáltatás kiterjesztéséről, többek közt várhatóan közel-keleti és távol-keleti légitársaságokkal is megállapodnak a közeljövőben.

A minimális átszállási idő a járatok között két és fél óra, amennyiben az utas lekési a Worldwide by easyJet szolgáltatással vásárolt csatlakozó járatát, a légitársaság vállalja, hogy a következő járattal elszállítja az utast.

Az ügyfelek egyszerűen, az easyJet weboldalán kereshetnek a partnerek járatai között és foglalhatnak is repülőjegyeket a cég foglalási rendszerén keresztül.

Az easyJet közleménye hangsúlyozza, hogy a hagyományos légitársaságok bonyolult és költséges interline és codeshare megállapodásaival szemben a Worldwide by easyJet a Dohop fejlesztő cég digitális technológiáján alapuló virtuális hub megoldással működik, mely a hagyományos módszernél sokkal hatékonyabban és egyszerűbben kínálja az átszállás lehetőségét.