Újabb közvetlen útvonalat jelentett be a LOT Lengyelország és Magyarország között. A lengyel légitársaság augusztus végétől Wrocław és Budapest között indít járatokat.

A légitársaság augusztus 24-től, hetente egy alkalommal köti össze Budapestet Wrocławval Bombardier Q400-as turbólégcsavaros repülőgépeivel.

Fotó: AIRportal.hu

A LO 2535/6-os járatok a hétfői napokon közlekednek majd a kora délutáni órákban. A légitársaság Q400-as repülőgépei 1 óra 15 perc alatt teszik meg a két város közötti távolságot.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye kiemeli: az utasok részéről mutatkozó kereslet és a járványhelyzet függvényében a LOT mérlegeli, hogy hetente több járatot is indítson az útvonalon.

A légitársaság a Wrocławból érkező utasok számára kedvező átszállási lehetőséget biztosít a magyar fővárosból szintén hétfői napokon közlekedő szöuli járatára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wrocław – Budapest járat menetrendje:
LO 2535 WRO-BUD 13:30 – 14:45 (hétfő)
LO 2536 BUD-WRO 15:35 – 16:50 (hétfő)

Wroclaw – magyar nevén Boroszló – Lengyelország legrégibb városa, Szilézia történelmi fővárosa. A városképet megannyi színes épület teszi különlegessé, és a település kulturális programokban és látnivalókban is bővelkedik: 2016-ban Európa kulturális fővárosává is megválasztották.

A járat elindításával a LOT folytatja magyarországi bázisépítését, és a budapesti átszálló forgalom további fejlesztéséhez is hozzájárul. A most bejelentett közvetlen járat a LOT ötödik útvonala a koronavírus-járvány első hullámát követően. Amint korábban megírtuk, a lengyel légitársaság július elejétől indította újra járatait Varsó és Budapest között, valamint két szezonális útvonalat is megnyitott Ferihegyről a horvátországi Dubrovnikba és a bulgáriai Várnába. A LOT július 20-án indította újra járatait Szöul és Budapest között.

Fotó: Krzysztof Moczulski, LOT Polish Airlines