A horvát főváros repülőterén nyitja meg legújabb bázisát a Ryanair-csoport – a légitársaság a zágrábi repülőtérről, online közvetített sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint. A Zadarban nyíló szezonális bázisáról pedig idén nyáron Budapestre is repül a Ryanair.

Az ír ultra low-cost légitársaság két gépes bázist hoz létre Zágrábban szeptembertől, és 12 útvonalon indít járatokat.

A zágrábi bázist a Ryanair-csoporthoz tartozó Lauda Europe máltai bejegyzésű leányvállalat üzemelteti majd, két Airbus A320-as repülőgéppel.

A horvát fővárosból a Ryanair hetente összesen 36 járatot üzemeltet szeptembertől.

Fotó: AIRportal.hu

Brüsszel-Charleroi már júniustól, Milánó-Bergamo pedig júliustól elérhetővé válik Zágrábból, szeptembertől pedig London-Stansted, Párizs-Beauvais, Baden Baden, Memmingen, Oslo, Róma-Ciampino, Frankfurt-Hahn, Göteborg, Dortmund, Podgorica irányába indulnak el a járatok az új bázisról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A zágrábi repülőteret eddig jórészt elkerülte a „fapados forradalom”, mindössze a forgalom négy százalékát adták eddig a diszkont légitársaságok az EX-YU Aviation összefoglalója szerint.

Forrás: Zagreb Airport

A diszkont légitársaság később bejelentette azt is, hogy a tengerparti Zadar repülőterén is szezonális bázist nyit, amely két repülőgéppel júliustól október végéig működik majd. A légitársaság 17 új útvonalat nyit Zadarból, ezzel összesen 37 útvonalon biztosítva összeköttetést a repülőtérről, heti 78 járattal.

A Ryanair 2021. július 1-től Budapestre is repül majd Zadarból, hetente két alkalommal, csütörtökönként és vasárnaponként, Boeing 737-800-as repülőgépekkel.

Fotó: AIRportal.hu