Az Egyesült Királyságban bejegyzett áruszállító légitársaság egy Boeing 747-400F repülőgéppel bővítette flottáját, reagálva az Ázsia és Európa között növekvő keresletre.

A flotta harmadik gépét az Aero Trans Cargo légitársaságtól bérlik öt éves időtartamra, és már teljesítette is első járatát Hongkong és East Midlands között.

A nyitható orr-résszel is rendelkező, 20 éves Boeing 747-400F korábban az orosz Volga-Dnepr csoporthoz tartozó Cargo Logic Air flottájában repült. A repülőgép törzsén részben még mindig látható az egykori üzemeltető festése.

Forrás: One Air

A One Air tavaly nyáron kezdte meg működését, eddig két Boeing 747-400F géppel repült, amelyek korábban a Ferihegyre is közlekedő, moldáv bejegyzésű Aerotranscargonál szolgáltak. A légitársaság a típus egyetlen üzemeltetője lett az Egyesült Királyságban, hiszen mint ismert, a British Airways 2020-ban kivonta a Boeing 747-eseit, az orosz hátterű Cargo Logic Air (CLA) pedig tavaly a háború miatti szankciók következtében kénytelen volt megszüntetni működését.

A légitársaság szállítmányozók és logisztikai szolgáltatócégek számára üzemeltet cargo-charter járatokat főként Ázsia, azon belül Kína és Európa között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.