A diszkont légitársaság debreceni visszavonulása részeként október elején megszünteti római járatát, London-Lutonba pedig a korábbi heti öt helyett csak három járat repül a téli menetrendben.

A Wizz Air júliusban jelentette be, hogy bezárja debreceni bázisát, és az ott állomásozó egyetlen gépét Budapestre költözteti át. Akkor a légitársaság még azt közölte, hogy a londoni mellett a római járat is megmarad a téli időszakra.

A légitársaság menetrend-frissítése szerint az utolsó járat október 5-én közlekedik Debrecen és az olasz főváros között, ezt követően csak a londoni útvonal marad meg.

Ezek a járatai viszont csak heti háromszor, a keddi, csütörtöki és szombati napokon közlekednek Lutonba október 29-től a jelenleg meglévő és korábban tervezett heti öt helyett. A járatokat a Wizz Air UK lutoni bázisú Airbus A321neo gépei teljesítik.

A légitársaság eddig télen is közlekedő lárnakai járata október 25-én repül utoljára a kelet-magyarországi városból, a burgaszi útvonal pedig már szeptember 27-én bezár. Az már korábban is ismertté vált, hogy az isztambuli és az eindhoveni járat megszűnik a debreceni bázis bezárásával, és leállnak a nyári szezonális útvonalak is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt