A myFlightradar24 weboldal tökéletes megoldást nyújt a megtett repülőútjaink számon tartására, nyomon követésére vagy megosztására, emellett érdekes statisztikákat állít össze az utazási szokásainkról.

A Flightradar24 nevű weboldalt és applikációt valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: az utazás- és repülésrajongók körében méltán népszerű platformon a nap 24 órájában élőben követhető a légi forgalom.

A portál “kistestvére”, a myFlightradar24 még nem annyira elterjedt, pedig nagyon praktikus: ezen a weboldalon az összes eddigi járatunkat naplózni tudjuk, amelynek alapján részletes statisztikák birtokába juthatunk.

A megtett utakat járatszám és dátum alapján adhatjuk hozzá a listánkhoz. Megadható a repülési osztály, a repülés oka, az ülőhely és személyes megjegyzés, de később is lehet ezeken módosítani.

A weboldal ezután térképen jeleníti meg a járatokat, különböző színnel jelölve a jövőbeli útvonalakat (fehér), a legsűrűbben bejárt útvonalakat (kék és fekete) és azokat az útvonalakat is, amelyeket csak egyszer (narancssárga) vagy kétszer (piros) tettünk meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A myFlightradar24 kezdőlapja sok hasznos információval szolgál, a szolgáltatás a 2010 óta létező Flightdiary.net oldal átalakulásával jött létre. Az interneten létezik számos alternatív alkalmazás hasonló funkciókkal, de a myFlightradar24 az egyik legkönnyebben kezelhető mind közül. (Forrás: myFlightradar24)

A myFlightradar24 megmutatja, hogy hány kilométert tettünk meg összesen a repülőútjaink során, hányszor kerültük meg a Földet, hány órát és napot töltöttünk a levegőben, de a repülés árnyoldalára is rávilágít, feltüntetve azt, hogy hány tonna szén-dioxid kibocsátás köthető a repüléseinkhez.

Megnézhetjük azt is, mely repülőtereken fordultunk meg a leggyakrabban, melyik légitársasággal és milyen géptípussal repültünk a legtöbbször, vagy mik voltak a legnépszerűbb útvonalaink, és mindezt évekre is le lehet szűrni. Egyetlen kattintással a közösségi médiában is megoszthatjuk a személyes repülési térképünket. 

Évekre visszamenőleg összegyűjteni az információt a megtett repülőutakról nem könnyű feladat, de ha erre nem is vállalkozunk, akkor is érdemes elkezdeni naplózni a repüléseinket, mert utólag izgalmas lesz visszanézni a statisztikát utazásainkról.