Stabilan tartotta piaci részesedését az európai gyártó helikopteres divíziója a nehéz 2020-as évben.

Az Airbus Helicopters 289 új megrendelést szerzett 2020-ban 149 vásárlótól, a világ 40 országából, annak ellenére, hogy a világjárvány gazdasági hatásai keményen érintették a forgószárnyasok piacát is.

A lemondásokat is beleszámítva, tehát nettóban a megrendelésállománya 268 darabbal gyarapodott tavaly.

A gyártó kereken 300 példányt adott át tavaly, amellyel megőrizte 48 százalékos, piacvezető részesedését a polgári és többcélú (rendőrségi, kutató-mentő stb.) helikopterek piacán.

Forrás: Airbus

Tavaly a gyártó megszerezte az öt rotorlapáttal felszerelt H145 és H160 típusok légialkalmassági tanúsítványait, valamint letette az alapjait a nulla kibocsátású technológiák alkalmazásának a CityAirbus demonstrátor kifejlesztésével – hangsúlyozta Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A CityAirbus prototípusa először teljesített teljesen automatikus módban végrehajtott repülést, valamint a VSR700 helikopter is először szállt le autonóm módban mozgó platformra az év végén.

A gyártó legnépszerűbb típusa a H145-ös volt, amelyből 84 példányt sikerült eladni 2020-ban. Ismert, ebből került 2019 novembere óta számos példány a Magyar Honvédség flottájába is.

A NASA új Airbus H135-ös helikopterei (Fotó: Airbus)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!