Március óta több mint 1,4 millió visszatérítési igényt teljesített az Emirates utasai felé, 1,4 milliárd dollárt (420 milliárd forintot) meghaladó összegben, mely az összes igény 90 százaléka.

A világjárvány kitörése óta az Emirates bővítette kapacitását a visszatérítési igények gyorsabb kezelése érdekében – tudatta lapunknak eljuttatott közleményében a dubaji légicég.

A légitársaság továbbra is együttműködik iparági partnereivel annak érdekében, hogy azon utazók számára is megkönnyítse a visszatérítést, akik utazási irodán keresztül foglalták jegyüket valamely Emirates járatra, beleértve a közvetlen visszatérítések feldolgozásának lehetővé tételét a globális foglalási rendszereken (GDS) keresztül.

Az Emirates márciustól június végéig a világ minden tájáról beérkezett, 1,4 millió igényt teljesített, 1,4 milliárd dollárt meghaladó értékben. Ez az összes igény 90 százaléka, néhány esetben további felülvizsgálat szükséges.

Forrás: Emirates

„Megértjük, hogy ügyfeleink nézőpontjából már egyetlen függőben lévő visszatérítési kérelem is túl sok.” – mondta el Sir Tim Clark, az Emirates Airline elnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél hamarabb feldolgozzuk hatalmas és példátlan mennyiségű igényt. Az esetek többsége egyszerű, ezeket gyorsan fel tudjuk dolgozni. Ám előfordulnak olyan kérelmek is, melyeknél kicsivel több időbe telik, mire ügyfélszolgálatunk megvizsgálja és teljesíti az igényt. Hálásak vagyunk ügyfeleink türelméért és megértéséért!” – tette hozzá a vezető a közlés szerint.

Amint korábban megírtuk, az Emirates március óta közel 2 milliárd USA-dollár értékű tőkeinjekciót kapott a tulajdonos dubaji kormányzattól, átvészelni a járvány miatti válsághelyzetet.

A légitársaság budapesti járatai a legfrissebb menetrendi adatok szerint leghamarabb október 25-től indulhatnak újra, november végéig hetente három, decembertől hetente négy alkalommal, azonban a járvány alakulása és az utazási korlátozások miatt ez még változhat.

Korábban a Lufthansa-csoport közölte, hogy augusztusig 5,4 millió utasnak 2,3 milliárd eurót fizetett vissza idén.