Az Airbus A350-1000-es, az XWB-család nagyobb befogadóképességű változatának egyik prototípusa először repülte át az Atlanti óceánt. A háromgépes tesztflotta egyik tagja a kanadai Iqaluitba érkezett, hogy a különlegesen hideg időjárási körülmények közötti teszteket elvégezzék a gyártó szakemberei.

A Kanada észak-keleti részén fekvő repülőtéren -30 Celsius fok körüli hidegben üzemeltetik a repülőgépet, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a repülőgép hajtóművei és egyéb rendszerei is az elvárásoknak megfelelően teljesítenek a különlegesen hideg hőmérsékleti viszonyok között is.

Az A350-1000-es első példánya tavaly teljesítette szűzrepülését, a típus tesztelési programja a gyártó tervei szerint kevesebb, mint egy évet vesz majd igénybe, melyet három repülőgépes tesztflottával hajtanak végre. Az idei év elején már a második és harmadik tesztgép is elvégezte a szűzrepülését. Az első A350-1000 a gyártó tervei szerint 2017 második felében állhat majd forgalomba. A típusról bővebben korábbi cikkünkben írtunk.

Forrás: Airbus | © AIRportal.hu

Forrás: Airbus

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.