Libanonban egyes társadalmi csoportok körében a szilveszteri lövöldözés ugyanolyan népszokásnak számít, mint nálunk a petárdázás.

Lövedékek nyomait fedezték fel 2021 első napjának reggelén Middle East Airlines (MEA) négy, a bejrúti repülőtéren parkoló repülőgépének törzsén.

Megsérült a légitársaság vadonatúj Airbus A321neo repülőgépe is, amely a tízezredik legyártott A320-családba tartozó példány.

Forrás: Twitter

Az érintett repülőgépek csak teljes átvizsgálást és a golyó ütötte lyukak javítását követően szállhatnak fel újra.

A törzs sérülése repülés közben nyomásvesztést okozhat, továbbá a külső héjszerkezetet átütő lövedékek súlyos károkat okozhatnak az alattuk futó kábelkötegekben, így akár a létfontosságú fedélzeti rendszerek működését is veszélyeztethetik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ország kormánya és hatóságai évek óta próbálják betiltani a meglehetősen veszélyes, barbár szokást, de sajnos nem túl sok sikerrel. Az elmúlt években számos súlyos sérülést, sőt halálesetet is okoztak az eltévedt lövedékek.

Fura esemény történt Szilveszterkor Bogotában is, ott az Avianca egyik A319-es repülőgépe leszállás közben ütközött egy hatalmas party-ballonnak.