Bő egy hónapon belül indulhat a repülőjegyek értékesítése a Sanghaj és Budapest között közlekedő közvetlen légijáratokra, amelyeket nyár elejétől a China Eastern leányvállalata, a Shanghai Airlines üzemeltet majd Boeing 787-9 Dreamlinereivel.

A China Eastern Airlines leányvállalata, a Shanghai Airlines üzemelteti majd a korábban beharangozott, Sanghaj és Budapest között a nyár elejétől közlekedő közvetlen légijáratokat.

Január közepén a Shanghai Airlines adott be kérelmet Kína Polgári Légiközlekedési Hatóságához (CAAC), hogy 2019. júniusától hetente négy alkalommal járatokat üzemeltethessen Sanghaj-Putung és Budapest között, a kínai hatóság január közepén kiadott közleménye szerint.

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának a múlt héten közzétett Facebook bejegyzése szerint 2019 júniusától heti négy alkalommal üzemeltet közvetlen járatot a Shanghai Airlines, Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépeivel.

A főkonzulátus közlése szerint a jegyértékesítés várhatóan február-márciustól kezdődik, azaz a járat hivatalos bejelentése a következő bő egy hónapban meg is történhet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Shanghai Airlines első Dreamlinerének törzsére egy nagy „100′-as szám került fel, mert ez a China Eastern Airlines csoporthoz tartozó légitársaság századik repülőgépe. (Forrás: Boeing)

Amint korábban beszámoltunk róla, a Shanghai Airlines 2018 szeptemberében vette át első Boeing 787-9 Dreamliner típusú repülőgépét, amely egyben a cég századik repülőgépe.

A China Eastern Airlines összesen tíz darab hosszabb törzsű Dreamlinert rendelt a leányvállalatának, ebből eddig az első hármat vették át, a többi várhatóan még az idén megérkezik.

A Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamlinerei négyosztályos elrendezésben 285 utas szállítására képesek.

A repülőgépek fedélzetén 4 első osztályú, 26 business, 28 prémium turista és 228 turista osztályú ülés található.

Fontos megjegyezni, hogy a Shanghai Airlines Boeing 787-9-eseit a General Electric GEnx-1B hajtóműveivel szerelték fel, nem pedig a problémásabb Rolls-Royce erőforrásokkal.

A Shanghai Airlines légitársaságot 1985-ben alapították, a cég 2010-től került a China Eastern Airlines irányítása alá, 2007 és 2010 között a Star Alliance légiszövetségben volt, jelenleg a SkyTeam tagja a China Eastern leányvállalataként.

A flottájában 105 repülőgép teljesít szolgálatot, többségében keskenytörzsűek. Kiterjedt – elsősorban belföldi és regionális – útvonalhálózata jelenleg 140 repülőteret köt össze a Sanghaj-Putung és Sanghaj-Hungcsiao légikikötőkben működő két bázisával.

A flottában a Dreamlinereken kívül tíz Boeing 737-700-as, 77 Boeing 737-800-as, tíz Boeing 737 MAX 8 teljesít szolgálatot. Emellett a cég rendelkezik még öt darab Airbus A330-assal, de ezeket a tervek szerint a Dreamlinerek érkezésével átadja az anyacégnek.

A Shanghai Airlinesnál az anyacég Eastern Miles törzsutasprogramjában gyűjthetnek pontokat az utasok és természetesen könnyedén átszállhatnak a China Eastern Airlines járathálózatára is a Sanghaj-Putung repülőtéren.