Egyelőre nem közölt konkrétumot a Wizz Air arról, hogy milyen menetrend-változások, járattörlések lesznek a pénteken este bejelentett utazási korlátozások miatt. A törölt járatokra szóló repülőjegyek árát továbbra is visszatérítik az utasoknak, de ha a járat közlekedik és az utas nem tud, vagy nem akar repülni, csak 21 300 forintos törlési díj fejében (járatonként és utasonként) kérheti a jegy visszatérítését. Az utas felelőssége, hogy tájékozódjon a rá vonatkozó utazási korlátozásokról, ezeknek esetleges változása esetén a kockázatot ő viseli.

Még vizsgálja a Wizz Air, hogy milyen következményei lesznek a menetrendre nézve a pénteken délután bejelentett, szeptember 1-jén életbe lépő, a járvány megfékezését szolgáló utazási korlátozásoknak – közölte az AIRportal.hu megkeresésére a diszkont légitársaság sajtóosztálya.

Bár a kormány által kiadott hivatalos, részletes utazási korlátozások írásban még nem érhetők el, a Wizz Air, amennyiben szükséges, végre fogja hajtani a szükséges menetrendbeli módosításokat – írja a közlemény.

A légitársaság az esetleges menetrend-változásokról (beleértve a törléseket, és egyes útvonalakon a járatok felfüggesztését) az utasokat automatikusan, a foglalás során használt e-mail címre küldött levélben tájékoztatja.

Friss cikkünk a témában:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Satufék: Budapestről tizenkét, Debrecenből egy Wizz Air útvonal marad meg szeptember 7-től

Akik utazási irodán keresztül foglaltak jegyet a Wizz Air járataira – ideértve az online utazási platformokat is – kapcsolatba kell lépniük azzal a céggel, amelytől jegyet vásárolták.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A közlemény hangsúlyozza, hogy amennyiben a Wizz Air töröl egy adott járatot, az érintett ügyfelek (a Wizz Air számlatulajdonosok) igényelhetik az eredeti viteldíj 120 százalékának visszatérítését pontokban a Wizz Air számlájukra, vagy 100 százalékos visszatérítést kérhetnek a fizetés eredeti módja szerint, vagy ingyenes átfoglalási lehetőséget is választhatnak.

Azok, akik az utazási korlátozások miatt nem tudnak repülni, miközben járatuk a menetrend szerint üzemel, törlési díj fejében törölhetik jegyüket, és visszatérítést igényelhetnek. Ez jelenleg járatonként és utasonként 60 euró, vagy 21 300 forint.

A Wizz Air emlékeztetett, hogy az utas saját felelőssége tájékozódni az utazási korlátkozásokról.

Emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy az egyes országokba történő belépési szabályok megváltozhatnak a jegy megvásárlása és az utazás dátuma között, ennek kockázatát az utasoknak kell viselniük.

Fotó: AIRportal.hu