Búvárok akadtak rá annak az utasnak a holttestére a mikronéziai Weno-Chuuk szigetének közelében, akit nem találtak az Air Niugini Boeing 737-800-asának pénteki balesete után.

Pénteken a légitársaság és a helyi hatóságok is azt közölték, hogy a futópálya előtt vízre szálló, a parttól mintegy 150 méterre megálló 737-800-as fedélzetéről mind a 35 utast és a 12 fős személyzetet is sikerült kimenekíteni.

Később kiderült azonban, hogy egy utas hiányzik, de a légitársaság továbbra is azt állította, hogy mindenki megmenekült. Az elsüllyedt repülőgépet búvárok kutatták át, azonban nem találták meg az utast és szemtanúk vallomásai is alátámasztották, hogy az eltűnt utas átszállt az egyik mentésre érkező csónakba. A hatóságok átkutatták a helyi kórházakat is.

A légitársaság hétfőn jelentette be, hogy a repülőgép környezetét átkutató búvárok megtalálták az eltűnt férfi utas holttestét. 

Az Air Niugini Boeing 737-800-as repülőgépe a mikronéziai Weno-Chuuk szigetén szeptember 28-án pénteken szenvedett balesetet. A P2-PXE repülőgép a Pohnpei Airport-ról teljesítette a légitársaság belföldi járatát 35 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép viharos időjárásban, rossz látási viszonyok között a silklópálya alá süllyedt és a futópálya előtt vízre szállt. A repülőgép egy darabig a víz tetején úszott, majd süllyedni kezdett. A fedélzeten tartózkodókat számos helyi lakos, a saját csónakjával menekítette ki a süllyedő 737-es fedélzetéről.

A balesetet szenvedett repülőgépet 2005-ben gyártották, korábban az Air India Express flottájában repült, majd 2013-ban került át az Air Niugini-hez, Pápua Új-Guinea nemzeti légitársasághoz.

Az amerikai tengerészek az első között kezdték meg a mentést

Real Video Plane Crash in Chuuk

U.S. Navy Sailors assigned to Underwater Construction Team 2 conducting a sweep of Air Nuigini flight PX56 after it crashed in Chuuk Lagoon. Sailors are shown walking on the planes wing and inspecting the interior of the plane for passengers and crew have been evacuated.

Közzétette: World military HD videos – 2018. szeptember 29., szombat