Begyújtotta a hajtóműveket az izlandi diszkont WOW Air, amely jelentős hálózatbővítést jelentett be az Egyesült Államokban. Újabb négy várost vettek a célkeresztjükbe.

Az Airways magazin cikke szerint Cleveland, St. Louise, Cincinnati és Detroit válik elérhetővé a 2018-as nyári menetrendi időszakban a WOW hálózatán. Detoritba április 26-ától, Clevelandba május 4-étől, Cincinnati 10-étól, St. Louis pedig 17-étől tartozik majd a WOW aktív hálózatába.

A városok kiválasztásának értékeléséhez érdemes tudni, hogy Clevelandbe két nappal ezelőtt jelentett be járatot a WOW legnagyobb versenytársa, a szintén izlandi Icelandair, Cincinnatiben pedig a Delta egyeduralmát akarják megtörni. Jelenleg ugyanis csak a repülőteret bázisként is használó Delta kínál Európába (Párizs – Charles de Gaulle-ra) repülőutakat, így árverseny gyakorlatilag nem volt ezen a piacon. Ugyanakkor az Airways szaklap nem számít komoly versenyre ebben a szegmensben.

A repülőtér vezérigazgatója természetesen repdesett az örömtől a WOW Air bejelentése hallatán, mivel ezzel egy átszállással további húsz, főként európai célállomás válik elérhetővé Cincinnatiből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egykor autóipari nagyhatalom, Detorit repülőterén szintén a Deltával fog versenyezni a WOW Air, mivel az amerikai légitársaság szinte teljes kontroll alatt tartja ezt a piacot is, St, Louse-i megjelenésével pedig nem többet remélnek az izlandiak, mint, hogy újra életet lehelnek az egykori TWA-bázis repülőtérbe.

Ezzel a bővítéssel 12-re emelkedik a WOW hálózatában az USA-beli célállomások száma. A három A330-assal, 11 A321-essel és 3 A320-assal repülő cég korábban már felvette Baltimore-t, Bostont, Chicagót, Los Angelest, Miamit, Newarkot, Pitsburgh-öt és San Franciscót a hálózatba.

Az izlandiaknak azonban számos megrendelésük sük van A320-as családba tartozó neókra, sőt A330neókra is, így üzemméretben hamarosan beérik az Icelandairt, akik szintén 12 amerikai városba repülnek Reykjavikból. A különbség köztük csupán annyi, hogy az Icelandair a nagyobb városokat célozta meg, mivel nem fapados modellben működnek.