MSC Air Cargo néven áruszállító légitársaságot indít a genfi székhelyű Mediterranean Shipping Company (MSC) az amerikai Atlas Air közreműködésével.

A globális szállítmányozó és logisztikai óriáscég közlése szerint az ügyfelek igényeire reagálva és a konténerszállítási megoldásait kiegészítő szolgáltatásként hozzák létre az MSC Air Cargo-t.

Az áruszállító légitársaság négy Boeing 777-200F szélestörzsű áruszállító repülőgép kapacitását kínálja majd az ügyfeleknek, az első példány az idén év végén érkezik meg és a jövő év elején áll forgalomba.

Forrás: MSC

 

A repülőgépeket az amerikai az Atlas Air Worldwide Holdings leányvállalata, az Atlas Air üzemelteti majd, a gépeket még januárban rendelte meg a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az MSC Air Cargo üzletág fejlesztésére és vezetésére Jannie Davelt kérte fel a vállalat, aki korábban a Delta Cargo, az Emirates Sky Cargo és a DHL cégeknél is dolgozott.

Az MSC döntése a rivális francia CMA CGM logisztikai óriásvállalatot követi, amely tavaly lépett be a légiáru-szállítási piacra, kezdetben az Air Belgium üzemeltetésében lévő A330F gépekkel, majd Boeing 777F és Airbus A350F gépeket is rendelt, valamint együttműködésre lépett az Air France – KLM csoporttal, amelyben tulajdont is vásárolt. Idén tavasszal a Maersk logisztikai cég is áruszállító légitársaság, a Maersk Air Cargo alapítását jelentette be.

A nagy hajózási és konténeres logisztikai cégek légiáru-szállítási üzletágba történő belépésének okai között szerepel az, hogy az elmúlt időszakban a logisztikai óriásvállalatok hatalmas készpénztartalékokat halmoztak fel, emellett a koronavírus-járvány és a geopolitikai események miatt az ellátási láncokban keletkezett zavarok növelték az igényt a légi szállítás iránt.