Harminc hónappal a típus első példányának 2014 decemberi forgalomba állítását követően az európai gyártó átadta a századik Airbus A350 XWB repülőgépet. A századik A350-900-as üzemeltetője a tajvani China Airlines, a légitársaság flottájában ez a hetedik új generációs európai szélestörzsű.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

Az Airbus gőzerővel dolgozik az A350-es gyártósor kibocsátásának felpörgetésén, 2018 végére havonta 10 darab A350-esnek kell elkészülni a gyártó célkitűzése szerint. A 2017-es évben, azaz hét hónap alatt ez a repülőgép volt a 36. átadott példány.

Amint arról korábban beszámoltunk, az A350-es gyártása a kezdetekben nem volt zökkenőktől mentes, első sorban a kabin berendezést, például a fedélzeti mellékhelyiségeket és business üléseket szállító alvállalkozónál felmerült késés és minőségi problémák hátráltatták az átadásokat. A típus indító légitársasága, a Qatar Airways négy A350-eseének átvételét utóbb meg is tagadta minőségi kifogások miatt.

Az eddig átadott A350-esek összesen 14 légitársaságnál repülnek világszerte. A típusból 2017 június végi állapot szerint összesen 847 darabra van kötelező érvényű megrendelése az Airbusnak 45 vásárló részéről. A típuscsalád hosszabb törzsű tagja, az A350-1000-es tesztelési programja jelenleg is folyik, az első példányt ebből a változatból még idén átadja a gyártó a tervek szerint.

Ajánló Bemutatták a Lufthansa A350-900 repülőgépét

Hatalmas hangárbuli keretében, több mint kétezer meghívott vendég előtt leplezte le és keresztelte meg legújabb repülőgépét a Lufthansa. A Münchenben megrendezett eseményen a Nürnberg nevet kapta a német légitársaság első Airbus A350-900 XWB szélestörzsű repülőgépe. Az eseményről és a repülőgépről készült képek galériánkban. Részletek…

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. Részletek…