Átette első Airbus A350-900-as repülőgépét a Delta Air Lines, az első menetrend szerinti járatot októberben teljesíti az új típus a cég útvonalhálózatán.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

A Delta lett az első XWB üzemeltető az USA-ban, a légitársaság összesen öt darab A350-900-ast vesz át az idei évben.

A légitársaság az új generációs szélestörzsű gépén alkalmazza először új business osztályú termékét, a Delta One Suite-ot, melyről kapcsolódó cikkünkben részletesen is írtunk. A cég A350-esei 32 business, 48 premium economy (Delta Premium Select) és 226 turista osztályú utast képesek szállítani.

A Delta annak ellenére, hogy a repülőgép tulajdonjogának átruházása már megtörtént, majd csak augusztus 4-én repüli át az Airbus gyárból az USA-ba az első gépet, ugyanis a repülőgépbe Toulouse-ban szerelik be a szélessávú fedélzeti internet elérést biztosító Gogo’s 2Ku wifi berendezést.

Az új A350-esekkel elsőként Tokióba, később pedig Szöulba és Pekingbe is közlekedik majd a légitársaság. Az új generációs Airbusok érkezésével párhuzamosan a Delta fokozatosan kivonja a Boeing 747-400-as repülőgépeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus eddig 847 darab A350 XWB repülőgépre szerzett megrendelést összesen 45 vásárlótól.

Cikkajánló Keleti kényelem: Privát fülkék lesznek a Delta A350-esein

Továbbfejlesztve üzleti osztályát, a 2017 végén érkező Airbus A350-esein Delta One Suite elnevezésű, privát fülkékké alakítható résszel várja a tehetős utasokat a Delta Air Lines. Ugyanezt később a Boeing 777-esein is kialakítja a légitársaság. Részletek…