Airbus A320neo repülőgépének átvételével Elefántcsontpart állami légitársasága lett a típus első nyugat-afrikai üzemeltetője.

A CFM International LEAP-1A hajtóművel szerelt repülőgépet kétosztályos elrendezésben, 16 üzleti és 132 turista üléssel rendelte meg a légitársaság. A fedélzeten nagy sebességű internet és az egyik legújabb fedélzeti szórakoztató rendszer áll majd az utasok rendelkezésére.

Az Air Côte d’Ivoire első A320neo-jának átvétele (Forrás: Air Côte d’Ivoire)

Az abidjani székhelyű Air Côte d’Ivoire először a regionális útvonalakon – Szenegál, Gabon és Kamerun felé – állítja szolgálatba a TU-TSX lajstromjelű A320neót. A hosszabb távok – például a Dél-afrikai Köztársaság irányába – csak később kerülnek be a típussal teljesítendő járatok közé.

A repülőgép ráadásul nem üresen szállt fel a gyár toulouse-i székhelyéről, hanem egy tonnányi humanitárius szállítmányt – egészségügyi felszereléseket és játékokat – is vitt magával, amelyeket helyi civil szervezeteknek osztanak majd szét. Az akcióban, amely a légitársaság társadalmi felelősségvállalási programjának része, az Aviation sans Frontières és az Airbus Foundation is segített.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.