Augusztus folyamán már több mint heti 500 járattal összesen 98 város válik elérhetővé közvetlenül Budapestről, 22 légitársaság repülőgépein – közölte lapunkkal a Budapest Airport.

Július utolsó napjaiban és augusztusban számos útvonalon indítják újra járataikat a légitársaságok, így a Ferihegyről közvetlenül elérhető úti célok száma megközelíti a százat.

Huszonkét légitársaság hetente több mint ötszáz járatot kínál augusztus folyamán Ferihegyről.

Rendszerint ez az év legforgalmasabb hónapja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, de a kínálat még így is jelentősen elmarad a járvány előttitől. A jövő hónaptól több légitársaság indítja újra járatait, vagy sűríti a meglévő útvonalakon közlekedő járatok számát.

Légitársaság Úticél Heti járatszám Újraindulás vagy járatszám sűrítés dátuma
Aegean Airlines Athén 2 Augusztus 2.
Air Baltic Riga 2 Augusztus 11.
Air France Párizs 14 (napi 2) Augusztus 10.
easyjet Amszterdam 3 Július végétől
easyjet Bázel 4 Július végétől
easyjet Genf 4 Július végétől
easyjet London 5 Július végétől
easyjet Manchester 3 Július végétől
jet2.com Birmingham 2 Augusztus 28.
jet2.com Manchester 2 Augusztus 28.
KLM Amszterdam 21 (napi 3) Augusztus 3.
LOT Wroclaw 1 Augusztus 24.
Pegasus Isztambul 3 Augusztus 15.
Turkish Airlines Inc. Isztambul 2 Augusztus 2.

A repülőtér-üzemeltető közlése szerint a Budapest Airport járatfejlesztési csapata folyamatos kapcsolatot tart a légitársasági partnerekkel, és az újranyitás lehetőségéről, illetve részleteiről folytat tárgyalásokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A koronavírus járvány nyomán országonként eltérő szabályozások vannak érvényben, amelyek függvényében a légitársaságok menetrendje is dinamikusan változhat. Az aktuális járatok közlekedéséről a légitársaságok weboldalán található naprakész információ.

Újra nyitva a Holiday Lite parkoló

A járatok és az utasok számának növekedésével augusztus 1-jétől újra várja az autóval érkezőket a legkedvezőbb árú parkolási lehetőséget kínáló Holiday Lite parkoló.

Újdonság, hogy a Holiday Lite parkolóban több mint 15 ezer négyzetméternyi aszfaltfelületet alakítottak ki, amely a parkoló közlekedő útjait fedi le. A Holiday Lite augusztustól – szabad parkolóhelyek függvényében – a foglalás nélkül érkező utasok számára is elérhető.

Már az Ibis Hotelben is elérhető az önkiszolgáló poggyászfeladás

Az Ibis Styles Budapest Airport hotel vendégei mostantól már a hotelben is elvégezhetik az utasfelvételt és megkezdhetik a poggyászfeladás folyamatát: a Budapest Airport a hotel lobbijában két önkiszolgáló poggyászcímke-nyomtató kioszkot és egy önkiszolgáló utasfelvételre szolgáló terminált is telepített.

Az szállodában szobát bérlő utasoknak lehetőségük van arra, hogy az utasfelvételt (check-in) és a beszállókártya beolvasását követően helyben kinyomtassák és elhelyezzék a feladni kívánt bőröndön a poggyászcímkét, így a terminálokon már csak el kell helyezni az önkiszolgáló poggyászfeladásra kijelölt szalagon a csomagot.