Az Airbus Helicopters markáns jelenléte a Heli-Expo 2015 kiállításon megerősíti a cég vezető szerepét: bemutatkozik a vadonatúj X4-es forgószárnyas modell és az iparág legkiterjedtebb vevőszolgálati hálózata.

Ezek a fejlesztések egybeesnek a vállalat átalakítási tervével, amely a leghatékonyabb helikopteres megoldásokat kínálja világszerte a vevőknek.

„Az idei Heli-Expón való jelenlétünk igazolja az Airbus Helicopters elkötelezettségét a vevők elégedettsége, a minőség, a biztonság és a versenyképesség iránt” – mondta Guillaume Faury, a cég elnöke. „Pontosan tükrözi átalakulásunkat, amit ezekért a célokért hajtunk végre: bemutatjuk újgenerációs repülőgépeink fejlesztését, és azokat a szolgáltatásokat, amelyek a legjobb megoldásokat kínálják vásárlóink igényeinek kielégítésére”.

Az X4-est március 3-án, keleti idő szerint délelőtt 11 órakor mutatják be a Heli-Expón, az Airbus Helicopters pavilonjában (2437), a floridai Orlandóban, az Orange County Kiállítási Központban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az X4. (Forrás: Airbus Helicopters) | © AIRportal.hu

Az X4. (Forrás: Airbus Helicopters)


Az Airbus Helicopters aerodinamikai és rotor-tervezési tapasztalataira alapozott kéthajtóműves X4-es egy teljesen új szerkezetű középkategóriás gép, amely a polgári és a katonai-rendfenntartó feladatok teljes körét alkalmas végrehajtani. „Az X4-es nyilvános megjelenése a Heli-Expo 2015 egyik leginkább várt eseménye, és mi is izgalommal készülünk arra, hogy megosszuk víziónkat a jövőről” – tette hozzá Faury.

Fókuszban a vásárlói elégedettség

A Heli-Expo alkalmával az Airbus Helicopters újratervezett szolgáltatásait is bemutatják, javított garancia-feltételekkel, az anyagellátás és alkatrész-utánpótlás új hálózatával. A fókuszban a vásárlói elégedettség áll, valamint a minőség és a teljesítmény iránti elkötelezettség, a biztonság és a hibamentes üzemeltetés. A cég átalakítása immár látható eredményeket hozott, ami a ProPilot friss ranglistáján is megmutatkozott, ezen ugyanis az Airbus Helicopters egy év alatt két helyet ugrott előre és ezzel a harmadik helyezést érte el.

Az Airbus Helicopters termékkínálata a Heli-Expo kiállításon az EC175-össel indul, amelyet az olaj- és gázkitermelők igényei szerint alakítottak ki. Az Északi-tengeren az olaj- és gáz-szektorban tavaly decemberben indult üzemeltetés során az modell a várakozásokat meghaladó módon teljesített, 90 százalékos volt a rendelkezésre állása, 250 repült óra során a gép 1500 utast szállított. A héttonnás kategóriába sorolt forgószárnyas a legfrissebb légialkalmassági normák szerint lett vizsgáztatva, és az Airbus Helicopters tervezte Helionix avionikai rendszerrel repül.

Ugyancsak látható a Heli-Expón az EC130 T2 turista kivitelben, igazolva ennek az egyhajtóműves könnyű helikopternek a népszerűségét a turistautakkal és sétarepüléssel foglalkozó cégek körében. A Fenestron rendszerű farokrotor révén a gép igen csendes üzemű, a tágas moduláris kabin pedig a pilótán kívül hét utas befogadására alkalmas.

A Heli-Expón kiállított EC145 T2 sürgősségi mentő-kivitelben látható, egy amerikai partner társaság színeiben. A „forró és magas” üzemeltetés javítása érdekében a sokfeladatú, kéthajtóműves EC-145-ös kétcsatornás digitális vezérléssel ellátott (FADEC) Turbomeca Arriel 2E hajtóműveket kapott, Fenestron burkolt farokrotorral, továbbfejlesztett fő- és farokrotor-áttétellel, és a négycsatornás robotpilótát is magába foglaló Helionix digitális avionikával. Az EC145 mind az EASA, mind az FAA típusengedélyével rendelkezik, első példányát 2014 júliusában adták át. Mintegy 140 gépet rendeltek a típusból, köztük az EC645 T2-es katonai változatot.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!