Az Easyjethez igazolt Peter Bellew, aki korábban a Ryanair egyik vezetője volt. A brit légitársaságnál üzemeltetésért felelős igazgatóként dolgozik tovább.

Johan Lundgren, az Easyjet vezetője a Flightglobal szerint azzal indokolta a szakember felvételét, hogy Bellew-nek rendkívüli tapasztalata van a low-cost és a hagyományos légitársaságok üzemeltetésében is, így rendkívül hasznos tagja lehet a csapatnak.

Peter Bellew korábban a Malaysia Airlines-t is vezette egy rövid ideig, a társaság reorganizációjában vett részt, ezt követően került a Ryanairhez, ahonnan év végével távozik, az azonban még nem tisztázott, hogy mikortól dolgozik a már Ausztriában bejegyzett, angol gyökerű Easyjetnél.

Johan Lundgren, az Easyjet vezérigazgatója. Fotó: easyJet

A személyi változás mellett az EasyJet azt is bejelentette, hogy a június 30-ával végződött pénzügyi negyedévben 11 százalékkal 2,1 milliárd euróra növelte értékesítési árbevételét, az egy székre vetített bevétel 0,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, emellett a szintén egy székre vetített költségszint 4 százalékkal csökkent.

Lundgren azt emelte ki, hogy az említett időszakban a tavalyihoz képest sokkal nyugodtabbak voltak az üzemelés körülményei, kevesebb volt a zavaró tényező, amely annak is köszönhető, hogy a légitársaság beruházásai miatt ellenállóbb. Kétharmadával csökkent a járattörlések száma, a versenytársak pedig visszafogottabban növelték a kapacitásokat, ez is segítette a költségek csökkentését – magyarázta a vezérigazgató hozzátéve: az üzemelési környezet továbbra is kemény, ezért is számítanak arra, hogy az első féléves egy székre vetített bevétel némileg alacsonyabb lesz, mint egy évvel korábban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Airbus

A légitársaság várakozásai szerint az adózás előtti eredmény a 400 és 440 millió font közötti sávban lesz a pénzügyi év végén, míg egy évvel korábban 578 millió font nyereséget realizált a társaság.