Az Emirates teljes körűen fedezi utasai egészségügyi, illetve karanténnal kapcsolatos költségeit, amennyiben utazásuk során az új koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálják őket. A magyar utasoknak azonban egyelőre emiatt nem kell aggódniuk, a budapesti járat szeptemberre is kikerült a menetrendből.

A légitársaságok között a világon elsőként, egy újabb járványügyi biztonsági garanciát kínál utasainak az Emirates – közölte a légitársaság.

A szolgáltatás a foglalás után minden fedélzeti osztályon, bármely célállomásra történő utazás esetén automatikusan érvényes.

Az Emirates 2020. október 31-ig minden utasa számára – függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól – garantálja, hogy térítésmentesen fedezi az egészségügyi költségeket 150 ezer euró (51 millió Ft) összeghatárig, valamint a karantén során felmerülő költségeket napi 100 euró (34 ezer Ft) értékben, 14 napon keresztül, amennyiben az utazás során covid-19 fertőzés mutatható ki náluk.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell semmilyen kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az első repült szakasz napjától számítva 31 napig érvényes.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miután az utas megkapja a pozitív diagnózist, az Emirates e célra létrehozott telefonvonalán kell jelentkeznie, hogy igénybe vegye a költségtérítést.

Október elejéig kikerült a budapesti járat a menetrendből

Az Emirates a foglalási rendszerekben szereplő adatok szerint újabb egy hónappal, immár október 1-re halasztotta el a Dubaj-Budapest járatok újraindulását.

Amint korábban megírtuk, a légitársaság korábban július közepétől, később augusztustól, majd szeptembertől tervezte a visszatérést Ferihegyre.

Forrás: Emirates

Első a biztonság

Az Emirates olyan átfogó intézkedéseket vezetett be mind utasai, mind alkalmazottai biztonságának érdekében, amelyek az utazás minden szakaszát lefedik, földön és levegőben egyaránt.

Az intézkedések egyik legfőbb eleme az ingyenes higiéniai alapcsomagok biztosítása minden utas számára, amely tartalmazza a maszkot, a kézfertőtlenítőt, valamint az antibakteriális törlőkendőt is.

Emellett a légitársaság rugalmas jegyfoglalást vezetett be: azon utasok, akik a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak a foglalt időpontban utazni, megtarthatják jegyüket, és 24 hónapig ingyenesen átfoglalhatják más időpontra.

Amennyiben mégsem utaznak, úgy visszaigényelhetik a repülőjegy árát a társaság honlapján található online kérdőív kitöltésével, vagy a jegy árával egyenértékű kupont igényelhetnek, amelyet a későbbiekben levásárolhatnak az Emirates-nél.