Szigorú biztonsági intézkedések mellett Dubaj újranyitja kapuit a nemzetközi utazóközönség előtt július 7-től. Az előkészületekkel egy időben az Emirates június 20. és július 15. között tízzel 40 célállomásra bővíti járatkínálatát. Budapestre viszont csak augusztustól tervezi a visszatérést a dubaji légitársaság.

Az Emirates lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Dubajban szigorú egészségügyi intézkedések bevezetése mellett újraindul a nemzetközi légiforgalom július 7-én, az Egyesült Arab Emirátusok polgárai és lakosai mellett már turisták is látogathatják a nagyvárost.

Így Dubaj hamarosan nem csak a szabadidős és üzleti utazások célállomása lesz, hanem az Emirates légitársaságnak köszönhetően rövid időn belül már 40 célállomás lesz újra elérhető a Dubaji Nemzetközi Repülőtérről.

Forrás: Emirates

Az Emirates 40 úti célra bővítette járatkínálatát, így biztosítva az utasok számára a biztonságos hazatérést és a létfontosságú utazásokat – hangsúlyozza a közlemény.

Az utazók dubaji összeköttetéssel a Közel-Kelet, Európa, Amerika, valamint az ázsiai-csendes-óceáni régió országai között utazhatnak, amennyiben megfelelnek a rendeltetési ország utazási és bevándorlási feltételeinek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Júliusban a légitársaság a következő úti célokra indítja újra járatait: London (Heathrow), Manchester, Frankfurt, Párizs, Zürich, Madrid, Amszterdam, Koppenhága, Dublin, New York (JFK), Toronto, Kuala Lumpur, Szingapúr és Hongkong. Ezek mellett az alábbi célállomásokon bővíti járatai számát: Colombo, Szialkot, Isztambul (június 25-től); Auckland, Bejrút, Brüsszel, Hanoi és Ho Si Minh-város (július 1-től); illetve Barcelona és Washington (július 15-től).

Csak augusztustól tér vissza Budapestre az Emirates

 

Bár a ferihegyi járat újraindulására a légitársaság közleménye nem tér ki, a foglalási rendszerek adatai szerint a korábban tervezett július 15-ről
az Emirates újabb két héttel augusztus 1-re halasztotta a Dubaj és Budapest közötti járatainak újraindítását.

 

Az útvonalon augusztus hónapban hetente öt alkalommal lesz járat (keddi és csütörtöki napokra nem lehet foglalni), majd szeptembertől áll vissza a napi rendszerességű üzemelés, a jelenleg látható tervek szerint. Az Emirates változatlanul Boeing 777-300ER típusú repülőgépeivel teljesíti majd a járatokat.

Maradnak az egészségügyi óvintézkedések és az utazási korlátozások

Az Emirates olyan átfogó intézkedéseket vezetett be mind utasai, mind alkalmazottai biztonságának érdekében, amelyek az utazás minden szakaszát lefedik, földön és levegőben egyaránt. Az intézkedések egyik legfőbb eleme az ingyenes higiéniai alapcsomagok biztosítása minden utas számára, amely tartalmazza a maszkot, a kézfertőtlenítőt, valamint az antibakteriális törlőkendőt is.

Az Emirates bízik abban, hogy az intézkedések nyomán enyhíteni tudják a fertőzésveszélyt, és reméli, hogy számos nagyváros hamarosan követni fogja Dubaj példáját, és felülvizsgálják a nemzetközi utazókra vonatkozó beutazási korlátozásokat.

A légitársaság vezetői szerint az elkövetkező időszak sok szempontból kihívást jelent majd az iparág szereplőinek, ám az elmúlt hetekben pozitív tendencia mutatkozott a légitársaság forgalmának növekedésében, így bizakodóak, és készek az utasok teljes körű kiszolgálására.

Az Emirates felhívja minden utasa figyelmét, hogy az utazási korlátozások továbbra is érvényben vannak. Így az utazás csak akkor lehetséges, ha az utazó megfelel a célország jogosultsági és belépési kritériumainak.