Frissítette menetrendjét a budapesti repülőtérre közlekedő két öböl-menti légitársaság. A jelenleg elérhető járatinformációk szerint a Qatar Airways június 15-től, az Emirates csak július közepétől indítja újra budapesti járatait.

A Qatar Airways június 15-től hetente három járattal repül Doha és Budapest között, a foglalási rendszerek adatai szerint az útvonalat Boeing 787-8 Dreamliner repülőgépekkel teljesíti a légitársaság.

A QR199/200-as számú járatok hétfő, szerda és pénteki napokon közlekednek júniusban, júliustól a heti járatszám négyre, majd augusztustól heti ötre emelkedik.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a 2020. december 31-ig tartó időszakra szóló, már korábban megváltott, vagy most vásárolt repülőjegyek esetében díjmentes és korlátlan számú módosítási lehetőséget biztosít a cég. A visszaváltott jegyek ára az eredeti jegykiállítás dátumától két évig használható fel, és Q Miles pontokat is vehet belőle az utas.

Boeing 787-8 Dreamliner a Qatar Airways színeiben. (Fotó: AIRportal.hu)

Az Emirates a korábbi információk szerint július elejétől tervezte a budapesti járatainak újraindítását, azonban ezt a legfrissebb adatok szerint két héttel, július 15-re halasztották.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság Dubaj és Budapest között kezdetben hetente négy, majd augusztus 5-től heti öt alkalommal közlekedik, a napi üzemelés augusztus 28-tól áll vissza.

Az Emirates változatlanul Boeing 777-300ER repülőgépeivel teljesíti majd a járatokat.

Az Emirates Boeing 777-300ER típusú repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Tekintettel a járványhelyzetre és az utazási korlátozásokra a tervezett újraindulási időpontok, heti járatszámok továbbra is bármikor módosulhatnak.